VUČIĆ O NAPADIMA NA SRBE U HRVATSKOJ: I dan danas love one koji navijaju za Crvenu zvezdu, a nama pričaju o velikosrpskoj agresiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2019, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ O NAPADIMA NA SRBE U HRVATSKOJ: I dan danas love one koji navijaju za Crvenu zvezdu, a nama pričaju o velikosrpskoj agresiji

Vučić je kazao da je fasciniran potrebnom hrvatskih zvaničnika da pet miliona puta ponavljaju floskule o velikosrpskoj agresiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, povodom napada na Srbe u Hrvatskoj, da je neverovatno da u 21.veku ne postoji bolji odgovor na te događaje nego priča o velikosrpskoj agresiji, i ocenio da je razumljivo što se najveći deo srpskog naroda pre 30 godina pobunio protiv takvog režima.

- Ništa ih ne razumem, jer kada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bismo govorili o međusobnim žrtvama to je neuporedivo, kako iz Prvog, tako, naročito iz Drugog svetskog rata.

- Da govorimo svakog dana o genocidu u Jasenovcu, zločinu u Glini i drugim mestima, koji su bili zastrašujući, nije korisno. Želimo da gledamo u budućnost i bolje odnose - poručio je on.

Predsednik Srbije je kazao da su napadali na ljude koji su u Kninu i drugim mestima gledali Crvenu Zvezdu, podsećajući da su Srbi uvek navijali za Zvezdu da bi se razlikovali tako Hrvata Hajdukovih navijača.

- I dan danas ih love da vide ko sme u Hrvatskoj da navija za Zvezdu - rekao je on.

Istakao je da će Srbija gledati da učini sve da pomogne svom narodu i konstatovao da je razumljivo što se najveći deo pobunio pre 30 godina protiv takvog režima i što je i dalje proterani Srbi iz Hrvatske žive u Srbiji, gde su otpočeli novi život.

- Hvala tim ljudima što su ostali u Srbiji i uspeli da nas promene na bolje, što rade za nas marljivo.

- Oni koji su ostali u Hrvatskoj nadam se da će im stići podrška iz EU, u šta ne verujem - kazao je Vučić
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.