Izvor: HotSport.rs, 11.Jan.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Tim koji je iz Beograda odleteo u smrt i dva velika kluba obavezao na večno prijateljstvo (VIDEO)

Svima koji su odrastali uz Crvenu zvezdu ili Partizan, ili koji su jednostavno voleli fudbal, termin “Bezbijeve bebe” tera setu na oči. 

Bilo je to prohladno jutro 6. februara 1958, kada su se fudbaleri Mančester Junajteda >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << zaputili kući, nakon revanš meča četvrtfinala Kupa evropskih šampiona sa Crvenom zvezdom.
Tim Junajteda došao je u Beograd nakon pobede od 2:1 na domaćem terenu. U 31. minutu, vodili su sa 0:3, i činilo se da Zvezdi preti katastrofa. Ipak, beogradski velikan smogao je snage i došao do 3:3, čime je ovaj dvomeč svrstao među najuzbudljivije u istoriji takmičenja. 
Nažalost, nije na tome ostalo.
Sledećeg dana, na putu za Englesku, treći pokušaj poletanja sa aerodroma u Minhenu bio je koban. Život je, u padu aviona, izgubilo 23 putnika, od čega osam fudbalera ovog neverovatnog tima. 
Njihova imena – Rodžer Birn, Lijam Vilan, Dejvid Peg, Mark Džons, Edi Kolman, Tomi Tejlor, Džef Bent i Dankan Edvards – ostaće zauvek da, uz termin “Bezbijeve bebe”, podsećaju sve ljubitelje najbitnije sporedne stvari na svetu, da je fudbal ipak samo igra – koja ponekad može biti veća od života.

(Izvor : Youtube/Sebastian Fetel)

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.