(VIDEO) LELEČU TURCI, KUKAJU BULE: Da li će Zvezda biti kažnjena zbog guslara na meču protiv Galatas

Izvor: Kurir, 17.Jan.2015, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) LELEČU TURCI, KUKAJU BULE: Da li će Zvezda biti kažnjena zbog guslara na meču protiv Galatas

Košarkaši Crvene zvezde dobili su veliku podršku sa tribina u utakmici 3. kola Evrolige protiv Galatasaraja. "Delije" su za ovu priliku dovele i guslara Marka Šćepanovića, koji je u dva navrata odsvirao pesmu "Leleču Turci, kukaju Bule", uoči početka utakmice i tokom pauze između dva poluvremena.

Ovo nije novost kada su gusle na utakmicama u pitanju, jer su navijači Crvene zvezde to uradili i na utakmici >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << protiv Novog Pazara, ali bi performans u poluvremenu utakmice u "Kombank Areni" mogao skupo da košta crveno-bele.

Šćepanović je uoči utakmice sa tribina zasvirao na starom srpskom instrumentu, dok je pored njega mladi navijač držao parolu sa rečima "Udri, gazi, kidaj, lomi, pobedi za našeg Marka".

Međutim, na poluvremenu je Šćepanović sišao na parket i ponovo zasvirao istu pesmu, uz pozdrav ubijenom vođi navijača Crvene zvezde Veliboru Duniću.

Uzevši u obzir da je zbog dešavanja oko ubistva Marka Ivkovića pomenuti duel bio proglašen za meč visokog rizika, ostaje dilema da li je bilo potrebno da guslar zasvira sa sredine terena pesmu u kojoj se spominju Turci.

S obzirom da je to učinjeno sa parketa, Košarkaški klub Crvena zvezda sigurno snosi odgovornost jer je dozvolila da se baš na terenu odigra takav "performans".

Reči pesme

Od glave Zete do grada Spuža

Krvavi lanac vojske se pruža

Pritisli Srbi turske livade

Turcima u Spuž zadaju jade

A serdar Vule s visoke kule

Džeferdar pali, kukaju bule

Leleču Turci, kukaju bule

Oj lele lele, evo ga Vule

A serdar Janko sa sabljom maše

Udrite braćo, srpstvo je naše!

Gusle na utakmici fudbalera Crvene zvezde i Novog Pazara
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) ZVEZDIN GUSLAR ZA KURIR: Ponosan sam na svoj nastup u Areni!

Izvor: Kurir, 18.Jan.2015, 14:41

BEOGRAD - Poznati guslar Marko Šćepanović izjavio je da je ponosan na svoj nastup u Kombank areni tokom utakmice 3. kola grupe E faze Top 16 Evrolige između Crvene zvezde i Galatasaraja...Šćepanović (26) je objasnio da je u Arenu došao na poziv navijača Zvezde, koji su imali interni dogovor...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.