(VIDEO) BEZ REMIJA 16 MEČEVA: Sećate li se poslednjeg derbija u kome su Zvezda i Partizan igrali ner

Izvor: Kurir, 24.Apr.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) BEZ REMIJA 16 MEČEVA: Sećate li se poslednjeg derbija u kome su Zvezda i Partizan igrali ner

U tih 16 međusobnih duela crno-beli su bili znatno uspešniji

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u poslednjih 16 međusobnih duela nisu igrali nerešeno! Tako duga serija bez remija nije zabeležena u 68 godina dugoj istoriji "večitih derbija".

Crveno-beli i crno-beli su poslednji put "podelili plen" 28. februara 2009. godine kada je u Humskoj bilo 1:1. Dakle, pre više od šest godina!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Od tada su odigrali 12 prvenstvenih mečeva i četiri u Kupu Srbije.

U tom periodu Partizan je bio mnogo uspešniji u Superligi, a Crvena zvezda u Kupu. Crno-beli su u pomenutih 12 duela u šampionatu pobedili čak devet puta, a samo tri puta izgubili. S druge strane, crveno-beli su u Kupu trijumfovali na tri utakmice, a poraženi jednom. Doduše, taj poraz ih je zaboleo, jer je Partizan prošao dalje.

Ukupno, u 147 prvenstvenih "večitih derbija" nerešeno je bilo 43 puta, odnosno skoro svaki treći put. Ako sagledamo duele crveno-belih i crno-belih u svim takmičenjima (i prijateljskim utakmicama), a bilo ih je ukupno 236, remijima je završeno njih 56, odnosno 23,7 odsto mečeva.

Poslednji remi zabeležen je u 135. prvenstvenom derbiju kada je Zvezda povela preko Tutorića u 39. minutu, a izjednačenje i bod Partizanu doneo je Moreira u 95. minutu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJAVA DANA (subota, 25. april): Nije derbi samo na Marakani, nego i u Barseloni, Milanu… Zvezda počinje lov na jadransko prstenje

Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2015, 08:20

Pogledajte koji nas najzanimljiviji sportski događaji očekuju danas…..2701: CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN, 18.00..(Fudbal, Srbija 1)..Možda i odlučujuća bitka u ratu za titulu. Poslednjih pet večitih derbija dobijao je domaćin. Samo tri od poslednjih 15 duela Crvene zvezde i Partizana donela su...

Nastavak na MozzartSport.com...

(VIDEO) TRADICIJA DUGA 68 GODINA: Sve što treba da znate o večitom derbiju na jednom mestu

Izvor: Kurir, 25.Apr.2015

Mnogo fudbalera ispisivalo je istoriju rivalstva između Crvene zvezde i Partizana, red je da se podsetimo onih koji su na neki način ostavili dubok trag..Kakav je, takav je - naš je. Jedan jedini neponovljivi srpski "večiti derbi"...Svima je jasno da je kvalitet fudbala u Superligi daleko od željenog....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.