Izvor: Blic, 30.Avg.2016, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATERPOLISTA SILOVATELJ Ukinuta presuda Miljanu Čoloviću, ostaje u pritvoru

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je bivši vaterpolista Crvene zvezde Miljan Čolović (34) bio osuđen na tri godine zatvora zbog silovanja kućne pomoćnice u svom stanu u Belvilu u novembru 2014. godine, a oslobođen za pokušaj silovanja žene u Banjičkoj šumi mesec dana kasnije, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

Sud je Čoloviću do daljeg produžio pritvor u kojem je više od 20 meseci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Istom odlukom naloženo je da mu se suđenje ponovi pred Višim sudom u Beogradu.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda za osuđujući deo presude, navodi se da su osnovane žalbe branilaca okrivljenog u kojima se navodi da je prvostepeni sud propustio da ceni reššenje Advokatske komore Beograd o privremenoj zabrani bavljenja advokaturom advokatu koji je Čoloviću bio postavljen za branioca po službenoj dužnosti prilikom iznošenja odbrane kod tužioca.

Što se tiče oslobađajućeg dela presude, Apelacioni sud je usvojio žalbu tužioca zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, s obzirom da prvostepeni sud za svoj zaključak da - nije dokazano da je Čolović izvršio krivično delo silovanje u pokuššaju, nije dao dovoljno jasne i argumentovane razloge.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ukinuta presuda Čoloviću za silovanje, ostaje u pritvoru

Izvor: B92, 30.Avg.2016

Beograd -- Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je bivši vaterpolista Crvene zvezde Miljan Čolović (34) bio osuđen na tri godine zatvora...Čolović ke bio osuđen zbog silovanja kućne pomoćnice u svom stanu u Belvilu u novembru 2014. godine, a oslobođen za pokušaj silovanja žene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.