Uživo, finale Kupa: Istopilo se +18 Mega Vizure, Zvezda došla do 42:42!

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, finale Kupa: Istopilo se "+18" Mega Vizure, Zvezda došla do 42:42!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i Mega Vizure od 20:30 u hali Pionir igraju finale Kupa Radivoja Koraća, a zbivanja sa tog susreta možete da pratite uživo uz Blicsport.rs. Poluvreme je završeno rezultatom 42:42, iako je Mega Vizura početkom druge deonice imala 18 poena prednosti.

Na putu do finala, Zvezda je kao branilac titule najpre pobedila Borac sa 81:62, a onda posle prave drame sa 82:78 kragujevački >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Radnički. Mega je, sa druge strane, u četvrtfinalu eliminisala Crnokosu iz Kosjerića pobedivši je sa 88:76, a onda je u polufinalu rezultatom 93:85 pao FMP, tim iz Železnika koji je prethodno savladao ekipu Partizana.

Pred početak utakmice, zagrevao se i centar crveno-belih Boban Marjanović koji je propustio meč protiv Radničkog zbog zdravstvenih problema.

Druga četvrtina: Zvezdina zona za preokret i izjednačenje posle "-18"

Tamo gde je stao u prvoj četvrtini, koja je okončana njegovom trojkom iz zvuk sirene, Nikola Jokić je nastavio u drugoj, a njegov pogodak za nastavak serije na čak 13:0 doneo je Mega Vizuri vođstvo od 15:33.

Zvezdin prelazak na zonsku odbranu konačno je počeo da donosi ishode akcija rivala koji su se svideli "delijama", no u napadu i dalje nije išlo, pa je zaustavljanje suparničkih - donelo samo prilazak na 20:33 pogocima Katića pre nego što se borba rasplasmala a tribine "proključale" od podrške crveno-belima.

Upravo je na krilima gromoglasne podrške Zvezda zaigrala borbenije, a Milojevićeva ekipa ušla u seriju grešaka koja je "domaćinu" donela prilazak na 29:37 posle Dženkinsovog prodora. Probao je tada trener Mega Vizure da povratkom Vasilija Micića u igru, a i promenom sistema u odbrani da zaustavi nalet rivala, no on nije prestajao. Ako ne bi išlo Nelsonu, ubacivao bi Blažič, ako bi se desio promašaj, usledio bi skok u napadu, pa je Zvezda uz grmljavinu za tribina prišla na "-4", 36:40, u 17. minutu.

Ni Milojevićev tajmaut nije uspeo da prekine juriš crveno-belih po izjednačenje, do kog su došli pogotkom Katića za 40:40, čime je završena serija Crvene zvezde Telekom od 25:7 za nepunih osam minuta igre.

Nerešenim rezultatom se i završilo prvo poluvreme (42:42) u kome je Blažić deset od svojih 12 poena dao u drugoj deonici, u kojoj je Dženkins dao svih svojih osam poena, dok je najefikasniji igrač Mega Vizure bio Jokić sa deset.

Prva četvrtina: Mega šou - presing, brzina, raznovrsnost za "+16"!

Mega Vizura je odlično otvorila utakmicu, sa dva uzastopna pogotka reprezentativnog plejmejkera Vasilija Micića, što je uz zonski presing donelo prednost od 4:7. To što je Nelson izjednačio trojkom nije usporilo ekipu trenera Dejana Milojevića, koja je preko Ratka Varde, koji je poentirao pokraj Raška Katića, vratila prednost - 7:9.

Tada se razigrao Nelson, čijim je petim poenom na meču Zvezda izjednačila, a nedugo zatim i povela, pre nego što je Micić bio precizan sa linije penala, a onda presingom uspeo da osvoji loptu, ne i da poentira.

Videlo se već tada da presing po celom terenu pravi velike probleme favoritu, a ekipi trenera Dejana Radonjića nije išlo ni u defanzivnim zadacima, jer su prodori Dangubića, dobra igra Varde i raspoloženi Micić omogućili Megi da povede sa 13:18 kada je Zvezda, za samo sedam minuta, po četvrti put izgubila loptu.

Ta prednost je narasla na 15:31 kada se razigrao Nikola Radović u napadu, a njegov imenjak Jokić u odbrani, dok Radonjić do kraja deonice nije reagovao traženjem tajmauta iako je bilo evidentno da njegovoj ekipi maltene ništa nije polazilo za rukom, za razliku od rivala koji je nastupao kao u transu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo, finale Kupa: Istopilo se "+18" Mega Vizure, Zvezda došla do 42:42!

Izvor: Dzungla.org, 09.Feb.2014

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i Mega Vizure od 20:30 u hali Pionir igraju finale Kupa Radivoja Koraća, a zbivanja sa tog susreta možete da pratite uživo uz Blicsport.rs. Poluvreme je završeno rezultatom 42:42, iako je Mega Vizura početkom druge deonice imala 18 poena prednosti.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.