Uživo: Teška povreda Luke Mitrovića šokirala halu, Krka - Zvezda 37:51

Izvor: Blic, 30.Nov.2013, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Teška povreda Luke Mitrovića šokirala halu, Krka - Zvezda 37:51

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Krke u meču 10. kola ABA lige, a ovaj meč pratićemo uživo uz Blicsport. Posle prvog poluvremena, beogradski tim vodi sa 32:26, ali je meč u senci teške povrede Luke Mitrovića, kome je u doskoku koleno "izletelo".

Crveno-beli su u četvrtak odigrali iscrpljujuću utakmicu sa Makabijem u Evroligi, poraženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su u dramatičnoj završnici, a ceh je platio i Raško Katić, koji zbog povrede nije bio u konkurenciji za ovaj meč, a sada je "van stroja" i Mitrović.

Treća četvrtina: Nezadovoljni Džikić brzo tražio tajm-aut, Zvezda u naletu

Nelson i Marjanović su odveli Zvezdu na "+10", trener domaćih Džikić tražio je tajm-aut, ali mu nije uspelo da prekine nalet Zvezde. Šilb je nastavio seriju, a onda je i Marjanović zakucao, na šta je tek odgovorio Bolčina.

Druga četvrtina: Zvezdin povratak vođstva u senci povrede Luke Mitrovića

Potpuno je zakazala Zvezda u nastavku, za puna četiri minuta samo je Simonović imao dva poena, a Pavič i Klobučar su doneli izjednačenje Krki, pa je Radonjić morao da reaguje tajm-autom.

Sve u hali šokirala je teška povreda Luke Mitrovića, koji je nezgodno doskočio i teško se povredio, a u hali nije bilo nosila ni medicinske ekipe, pa su ga saigrači preneli do tunela, kako bi bio prebačen u bolnicu. Mitrović je teško povredio koleno, i veliko je pitanje da li će biti na raspolaganju Radonjiću do kraja sezone.

To se desilo pri vođstvu Krke od 24:23, posle čega je Zvezda napravila seriju od 9:1 za preokret. Tada je Radonjić tražio novi tajm-aut kako bi pojačao agresivnost u završnici poluvremena, a u međuvremenu, lekarska ekipa je prevezla Mitrovića preko parketa.

Prva četvrtina: Solidan početak Zvezde sa ustaljenom startnom postavom

Radonjić je ostao dosledan startnoj postavi koju čine Nelson, Šilb, Lazić, Mitrović i Marjanović. Lapornik je promašajem otvorio utakmicu, na drugoj strani precizan je bio Šilb, a onda je njegov promašaj "pokrio" Marjanović posle ofanzivnog skoka, a uzvratio je Bolčina.

Zvezda je povela sa 13:6, posle su Kastrati i Klobučar pogađali, a u završnici deonice, Simonović je na trojci faulirao Klobučara, koji je pogodio samo jedno slobodno bacanje, a Radenović je postavio konačan rezultat prve četvrtine, za vođstvo Zvezde od 18:14.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zvezda rutinski protiv Krke, meč u senci šokantne povrede Luke Mitrovića

Izvor: Blic, 30.Nov.2013

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Krku sa 78:69 (18:14, 14:12, 25:14, 21:29) na gostovanju u 10. kolu ABA lige, a meč će ostati u senci povrede mladog krilnog centra crveno-belih Luke Mitrovića, koji je u drugoj četvrtini u doskoku iščašio koleno, zbog čega su u hali "Leon Štukelj" svi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.