Uživo: Kasalica slomio otpor Kragujevčana, Zvezda - Radnički 1:0

Izvor: Blic, 15.Mar.2014, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Kasalica slomio otpor Kragujevčana, Zvezda - Radnički 1:0

Fudbaleri Crvene zvezde u sjajnoj formi dočekuju kragujevački Radnički, a utakmicu 19. kola Jelen Superlige sa Marakane možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. Posle prvog poluvremena golova nije bilo.

Crveno-beli se nalaze u seriji od devet uzastopnih pobeda, dok su Kragujevčani pred ovo gostovanje promenili trenera, pa će ekipu u Beogradu voditi prvi pomoćnik Dušan Đorđević.

Trener Zvezde Slaviša Stojanović zbog kartona nije mogao da računa na Marka Petkovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pa je odlučio da desnog beka igra Nejc Pečnik, a sastav izgleda ovako: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Lazović, Ninković, Mrđa, Dauda.

Za Radnički će od početka igrati: Čančarević, Pavlović, Bubanja, Rosić, Marić, Nedović, Adamović, Knežević, Krivokapić, Beljić, Spalević.

Domaćin je u uvodnim trenucima najviše napadao po desnoj strani, gde je imao dva igrača sa izraženim ofanzivnim karakteristikama, ali je jedan centaršut Lazovića preskočio napadače, a na suprotnoj strani nije bilo nikoga.

Kragujevčani su pokušali da zaprete iz prekida u petom minutu, ali je Beljić poslao loptu pravo u naručje Bajkovića, koji danas slavi 29. rođendan. Crveno-beli gotovo sve vreme drže loptu i kontrolišu dešavanja na terenu, ali bez izglednijih šansi, jer se Radnički vrlo dobro brani.

Ipak, gosti su imali najbolju priliku u 21. minutu kada je Spalević pokazao koliko mu je malo potrebno da pokaže kako je opasan - na centaršut sa desne strane odlično je gađao glavom, ali je pogodio levu stativu, a lopta se od Bajkovićeve glave odbila u korner. Posle tog prekida opasnost nije otklonjena, jer golman domaćih otišao u praznu na novo ubacivanje lopte sa iste strane, što Knežević nije kaznio iako je ispred sebe imao praznu mrežu, on je šutirao daleko pored desne stative.

Uzvratila je Zvezda pet minuta kasnije pošto je Ninković sa desne strane pronašao Mrđu na drugoj stativi, ali je Čančarević odbranio udarac glavom najboljeg strelca lige.

Crveno-beli su idealnu šansu za vođstvo prokockali u 28. minutu. Mrđa je oboren u kaznenom prostoru rivala u prijemu lopte posle dodavanja Lazovića, pa je sudija Gogić pokazao na belu tačku, ali je Ninković sa kreča pogodio desnu stativu.

Trebalo je igračima domaćeg tima 10 minuta da se oporave od tog promašaja, nakon čega je upravo Ninković proigrao Daudu koji je sa desne strane šutirao u bliži ugao, ali je Čančarević bio na mestu. Veliku šansu imali su pred sam odlazak na odmor, ali je Mijailović loše šutirao posle sjajne akcije i još bolje asistencije Ninkovića.

Zvezda je na početku drugog poluvremena, kao i u uvodnim trenucima meča, plela mrežu oko gola rivala, u 50. minutu je Lazović je dobro centrirao sa desnog krila, a Mrđa glavom poslao loptu pored stative, iako je imao usamljenog Ninkovića. Isti igrač je nedugo zatim iz iste situacije sa peterca promašio metu, samo je u ulozi asistenta bio Pečnik.

Gosti su se uspešno branili i čekali šansu iz kontri, a upravo jedna je sevnula na isteku sat vremena igre. Beljić je izbacio Adamovića po desnoj strani, ali je Bajković na vreme krenuo i skratio mu ugao.

Crveno-belima nije pomogao ni slobodnjak u 70. minutu, pošto je Mijailović poslao loptu tik preko prečke, kao i Pavićević nešto kasnije, udarcem glavom takođe posle prekida.

U toku: Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 1:0

Stadion: Marakana. Gledalaca: 22.480. Sudija: Miodrag Gogić.

Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Lazović, Ninković, Mrđa, Dauda (od 67. Kasalica).

Radnički Kragujevac: Čančarević, Pavlović, Bubanja, Rosić, Marić, Nedović, Adamović, Knežević (od 71. Miljuš), Krivokapić, Beljić, Spalević.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.