Uživo: Domaćin uspeva da se održi u prednosti, Igokea - Zvezda 53:51

Izvor: Blic, 15.Mar.2015, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Domaćin uspeva da se održi u prednosti, Igokea - Zvezda 53:51

Košarkaši Crvene zvezde igraju 25. kolo ABA lige protiv Igokee u Laktašima, a susret crveno-belih možete pratiti na Blicsport.rs!

Zvezda će sigurno zauzeti prvu poziciju u prvom delu sezone, dok je Igokea na 11. poziciji sa devet pobeda i 15 poraza. Crveno-beli su u poslednjem međusobnom duelu slavili sa 76:71, dok je Igokea poslednji put pobedila tim sa Malog Kalemegdana u januaru 2013. godine sa 80:77.

Prva četvrtina: Zvezda slabo ušla u duel, Igokea >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imala dvocifrenu prednost

Gostujuća ekipa je u prva dva minuta napravila dva faula, povela sa 2:0, ali je Igokea je poenima Bunića i Hejslipa došla do prednost od 6:2. Mnogo bolje je otvorio susret tim iz Laktaša, jer polovinom prve četvrtine bilo već 12:4, sve do polaganja Kalinića koji je prekinuo seriju protivnika (12:6).

Tri napada u nizu nisu bili uspešni za Zvezdu, a Igokea je ispratila ritam gostiju, ali je Džons zatim pogodio za 16:8, tako da je razlika od osam poena i dalje bila na snazi i nakon sedam minuta igre. Hejslip je domaćinu doneo prvu dvocifrenu prednost (18:8), pa je Dejan Radonjić morao da traži tajm-aut kako bi njegovi izabranici konsolidovali redove.

Radukićevi poeni sa distance i Čakarevićeva trojka nisu dozvoljavali prilaz Zvezde, a na slobodna bacanja Luke Mitrovića na dva minuta do kraja četvrtine odgovorio je Katnić (25:12). Crveno-beli su ipak do kraja deonice uspeli da smanje razliku (25:18):

Druga četvrtina: Crveno-beli popravili igru, sa "-3" na odmor

Nastavila se serija Zvezde u drugoj deonici, pa je posle poena Jovića, Dangubić pogodio trojku za samo "-2" (25:23), ali je Džons uzvratio istom merom za pet razlike za Igokeu (28:23). Nije bilo kontinuiteta u igri gostiju koji nisu uspeli da naprave ravnotežu, jer je Katnić bio precizan iza linije za tri poena, ali Dženkins početkom 13. minuta sa slobodnog bacanja drži priključak (31:26) posle tehničke greške treneru domaće ekipe Željku Lukajiću.

Na pet minuta do poluvremena, Igokea je imala "+7" (35:28), a onda je Jorović pogodio iz tranzicije uz faul, te je realizovao slobodno za novih "+10" (38:28).

Kada nije moglo gore, Zvezda je počela da pogađa bitne šuteve, pa je do 17. minutu prepolovila prednost, ali kako crveno-beli stignu, tako Igokea pobegne, ovoga puta trojkom Čakarevića (41:33). Obračun za tri poena se nastavio, ali sa Zvezdine strane stigle su dve, od Blažiča i Kalinića za povratak (41:39).

Izabranici Dejan Radonjića su ipak "našli žicu" i otišli sa samo "-3" na odmor.

Treća četvrtina (u toku):

Zadržala je ekipa Igokee pribranost, uspela da u prvih tri minuta ostane u pristojnoj prednosti, a "+6" je sa distance zaključio Čakarević koji je bio raspoložen za igru (51:45). Videlo se da domaćin ne može da izdrži toliki pritisak, pa je samo 40 sekundi kasnije bilo nerešeno (51:51), ali ne i do prednost Zvezde, jer je Jorović ubacio dva penala (53:51).
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.