Uživo, 21. minut: Crvena zvezda - Partizan 34:28

Izvor: Blic, 27.Apr.2013, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, 21. minut: Crvena zvezda - Partizan 34:28

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraju u finalu Fajnal for turnira ABA lige u Laktašima. Partizan je u polufinalu savladao Igokeu sa 63:57 dok je Zvezda bila bolja od Radničkog rezultatom 79:78. Posle prvog poluvremena Zvezda ima prednost od 32:25.

Hala u Laktašima polako se popunjava pošto je skoro otvoren ulaz, a vidljivo je da su sve stolice na kojima će biti navijači "večitih rivala" skinute. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Oko hale sve vrvi od pripadnika policije kojih je u grupama na svakih stotinjak metara. U kafićima i nekim ulicama primećeni su navijači Partizana i Zvezde ali nije dolazilo ni do kakvih provokacija. Na ulazima su postavljeni detektori za metal, kako ne bi moglo ništa sporno da se unese.

Određeni su posebni ulazi za navijače oba kluba, koji ulaze na različite krajeve dvorane.

Partizan je mnogo bolje otvorio finale i posle dva minuta imao je 7:0. Zvezda je potom preko Rakočevića i Nelsona smanjila na "-3". Amerikanac je sa penala doneo Zvezdi nove poene, a posle poena Muslija, Nelson je pogodio i prvu trojku za 9:9.

Raško Katić nije raspoložen kao u polufinalu protiv Radničkog pa je tako imao koliko pogodaka, toliko i promašaja sa linije slobodnih bacanja. Partizan je preko Bertansa održavao korak sa rivalom takođe sa penala, a Nelson, najbolji igrač prve četvrtine prolazom i košem sekund pre kraja doneo je Zvezdi 18:14.

Gagić i Gordić su početkom druge četvrtine bili tvorci mini-serije kojom su crno-beli čak i poveli protiv Zvezda (21:19), ali je trojka Subotića vratila rivalu prednost. Inače, Partizan iz sedam pokušaja nijednom nije pogodio za tri.

Kako se meč primicao kraju prvog poluvremena, tako su igrači Zvezde bivali precizniji. Tako je Katić u 19. minutu povećao na 27:22 nakon čega je pala i prva trojka crno-belih u režiji Lea Vestermana.

Ipak, pomalo odsutni su bili igrači Partizana u poslednjem minutu što je Zvezda iskoristila da preko trojke Lazića i poena Savovića donese prilično velikih "+7".

Nelson je postigao 10 poena, Katić šest. U timu Partizana Musli je postigao osam poena.

Drugo poluvreme otvoreno je trojkom Bertansa za 32:28.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poluvreme: Zvezda u finišu povećala prednost nad Partizanom 32:25!

Izvor: Blic, 27.Apr.2013

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraju u finalu Fajnal for turnira ABA lige u Laktašima. Partizan je u polufinalu savladao Igokeu sa 63:57 dok je Zvezda bila bolja od Radničkog rezultatom 79:78. Posle prvog poluvremena Zvezda ima prednost od 32:25...Hala u Laktašima polako se popunjava pošto...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.