Uzdrmani smo, ali idemo dalje

Izvor: B92, 27.Apr.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uzdrmani smo, ali idemo dalje"

Odbrambeni fudbaler Crvene zvezde Savo Pavićević rekao je da je poraz u derbiju uzdrmao njega i njegove saigrače.

Crnogorski reprezentativac međutim smatra da će se ekipa podići posle ovog neuspeha i osvojiti titulu.

Zvezda je u subotu poražena u Humskoj sa 2:1 od Partizana, ali još uvek drži sve u svojim rukama jer četiri kola pre kraja ima tri boda vise od najvećeg rivala.

„Verujte mi da atmosferu koju smo stvorili u svlačionici niko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne može da poremeti. Izgubili smo, poraz nam je teško pao, ali idemo dalje. Derbi uvek sa sobom nosi veliki značaj, i svima nam je krivo. U tim poslednjim trenucima iskreno nisam video Kojića, i više se ne sećam da li sam zakačio njega ili loptu. Moramo što pre da se zbijemo, jer nas u narednom kolu čeka Rad koji se bori za opstanak, koji je u dobroj formi i neće nam biti lako. Uveren sam da će svako od nas ostaviti poslednji atom snage i energije da dođemo do titule. Da nam je neko ponudio ranije, oberučke bismo prihvatili da četiri kola pre kraja imamo tri boda prednosti. Naravno da bi nam na plus šest ili devet bilo još lakše, međutim i ovako je dobro, jer sami odlučujemo o svojoj sudbini“, rekao je crnogorski reprezentativac kome je poraz na stadionu u Humskoj ulici prvi otkako je zimus stigao na Marakanu.

Jasno je da su ključnu ulogu u 146. derbiju imala dva promašena penala crveno-belih.

„Normalno je da smo psihički pali posle dva promašena jedanaesterca u prvom poluvremenu. I pored toga, ipak smo uspeli da se vratimo u utakmicu. Izjednačili smo i trudili se da što duže držimo loptu u našem posedu. Nije bio dogovor da branimo bod, jednostavno nam je falilo mirnoće u završnici, prilikom upućivanja pasova ka napadačima. Analiziraćemo segmente igre u kojima smo grešili, imamo dosta vremena do meča sa Radom i verujem da ćemo upisati nova tri boda narednog vikenda koja bi nas približila cilju.„

Jedan od retkih fudbalskih poteza na utakmici u subotu bio je prvi pogodak Partizana koji je postigao Pavićevićev druu iz reprezentacije Nikola Drinčić.

„On ima odličnu nogu i to koristi. Uzdrmao nas je njegov pogodak jer se desio odmah posle našeg prvog promašenog penala. Opet kažem, ne smemo da oborimo glave, iskusna smo ekipa, imamo dobru situaciju i nastavljamo dalje. Zahvalio bih se još navijačima, ovo je bio moj prvi derbi, i oduševljen sam podrškom koju smo imali. I pored poraza oni su nas pozdravili i dali podstrek za dalje. Nije nam bilo suđeno juče da pobedimo“, zaključio je Pavićević.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Uzdrmani smo, ali idemo dalje"

Izvor: B92, 27.Apr.2014

Odbrambeni fudbaler Crvene zvezde Savo Pavićević rekao je da je poraz u derbiju uzdrmao njega i njegove saigrače...Crnogorski reprezentativac međutim smatra da će se ekipa podići posle ovog neuspeha i osvojiti titulu...Zvezda je u subotu poražena u Humskoj sa 2:1 od Partizana, ali još uvek drži...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.