Usred jeseni, Zvezdino proleće! (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Nov.2020, 22:00

Usred jeseni, Zvezdino proleće! (video)

Zvezda nastavila seriju pobeda u Ligi Evrope, večeras treća u nizu, za veliki uspeh u Ligi Evrope!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras ekipu Genta sa 2:0 u utakmici četvrtog kola Grupe L Lige Evrope i tako stigli na prag plasmana u narednu fazu takmičenja.

U isto vreme, Hofenhajm je savladao Liberec u Češkoj takođe sa 2:0, pa Zvezdu sada samo neka ''luda'' teorija može da spreči da ne ode u ''evropsko proleće''.

Sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je večeras od početka, pa do kraja proteklo onako kako su crveno-beli i želeli.

Ni pun minut od početka meča nije prošao, a na semaforu je stajalo 1:0 za Crvenu zvezdu. Srpski šampion je u svom prvom napadu uspeo da iznudi korner, potom je usledila kombinacija Nikolića i Bena uz korner zastavicu, onda Ben šalje loptu na dvadesetak metara od gola, gde je usamljen bio Njegoš Petrović koji iskosa sa leve strane šalje neodbranjiv projektil pod prečku - 0:1!

S obzirom da je Dejan Stanković utakmicu počeo sa trojicom štopera ispred golmana Borjana - Milunovićem, Degenekom i Pankovom, Zvezda je u nastavku bila pre svega opredeljena za čvrstu i disciplinovanu igru pred svojim golom, ne dozvoljavajući rivalu da ozbiljnije pripreti i pored terenske inicijative.

Pokušavali su fudbaleri Genta tokom prvog poluvremena uglavnom udarcima iz daljine koji nisu bili precizni, a tek u 44. minutu je viđena prva prava opasnost po gol Borjana, kada je Fortuna odlično centrirao sa leve strane, Bukari je glavom šutirao pod prečku, ali Borjan je odlično intervenisao i Zvezda je sa prednošću otišla na odmor.

Doduše, u 31. minutu je viđena i jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Zvezde, Dorš je prosledio loptu za Bezusa koji je bio oči u oči sa Borjanom, Vukanović ga je povukao za ruku i oborio, ali slovački sudija Glova se nije oglasio.

U nastavku slična slika na terenu, jalova inicijativa Genta, Zvezdina disciplina uglavnom nije popuštala, a onda, u 58. minutu crveno-beli uspevaju da dupliraju prednost.

I opet posle kornera!

Ovoga puta Ben ga je izveo sa leve strane, odlično je to učinio, a u kaznenom prostoru Nemanja Milunović je bio najviši u skoku i udarcem glavom je poslao loptu u mrežu - 0:2!

Pokušavali su domaći i izmenama nešto da promene do kraja, ali izuzev u 71. minutu kada je Kums opasno pripretio iskosa sa leve strane, kada je lopta otišla tik pored stative, nije bilo nekih stopostotnih prilika za domaći tim, pa je srpski šampion bez većih problema stigao do velike pobede.

Gent: Bolat - Botaka (od 46. Kastro-Montes), Hanhe-Olsen, Ngadeu-Ngađui, Fortuna, Mohamadi – Dorš, Ovusu (od 58. Ođiđa-Ofoe), Kums (od 84. Gorž) – Bukari (od 66. Nijangbo), Bezus.

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Degenek - Petrović (od 72. Eraković), Nikolić - Ben (od 72. Spiridonović), Ivanić, Vukanović - Falćineli.


-

-    Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HOFENHAJM SLAVIO ZA ZVEZDINO PROLEĆE: Sa dva gola ispratili Čehe, srpski klub im ŠALJE POZDRAVE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2020

Rutinski protiv Slovana...Fudbaleri Slovan Libereca poraženi su na svom terenu od Hofenhajma rezultatom 0:2 u okviru grupe L prve faze Lige Evrope...Nemci su bili kvalitetnija ekipa ceo meč, uputili su više od duplo udaraca nego domaćini i na kraju zasluženo slavili. Strelci su bili Baumgartner...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.