Ulm namučio Bajern pred put za Beograd

Izvor: Mondo, 28.Sep.2018, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulm namučio Bajern pred put za Beograd

Prvi protivnik Crvene zvezde u Evrokupu, do 40. minuta je imao aktivan rezultat u susretu sa prvakom Nemačke.

Ekipa Ulma, koja u utorak gostuje Crvenoj zvezdi u okviru 1. kola Evrokupa, počela je domaći šampionat porazom od Bajerna - 77:82 (19:27, 19:19, 19:16, 20:20).

Izabranici Dejana Radonjića su u 34. minutu imali devet poena prednosti (64:73), ali im Ulm nije dozvolio da "prelome" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << utakmicu i dva minuta kasnije prišao je na 72:73.

Bajern nije dao vođstvo, ali je domaćin imao šansu za preokret ili produžetak sve do tridesetak sekundi pre kraja, kada je nakon izgubljene lopte Ulma usledila kazna u vidu trojke Peterija Koponena - 74:80.

Zanimljivo je da dres Zvezdinog rivala nose čak trojica bivših igrača ovdašnjih klubova.

Kejtin Rajnhart, koji je Bajernu ubacio 15 poena (trojke 5/7), zimus je bio u Igokei, Patrik Miler (7p, 4as) u prvom delu prošle sezone je bio član Partizana, dok je Rajan Tompson (7p, 6sk) pre tri godine imao neuspešnu epizodu upravo u Zvezdi.

Bavarce su u petak predvodili Koponen sa 18 i Stefan Jović sa 17 poena.

Vladimir Lučić dodao je 13 poena, četiri skoka i četiri asistencije za čak 32 minuta na parketu, a Nemanja Dangubić za osam minuta ostao bez učinka (šut 0/2) na debiju u Bundes ligi.

Osim Zvezde i Ulma, u A grupi Evrokupa takmičiće se Galatasaraj, Andora, Breša i Monako.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Košarkaški priručnik 2018/19: Sve što treba da znate...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.