Učitelj iz Glazgova dolazi na Rajka

Izvor: Mondo, 09.Dec.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učitelj iz Glazgova dolazi na "Rajka"

Ko je Vili Kolam i zašto je pre 6 godina dobio pretnju smrću od učenice škole u kojoj predaje?

Vilijam Kolam, 39-godišnji učitelj iz Glazgova, delegiran je za glavnog sudiju utakmice 6. kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Pari sen Žermena.

Škot će prvi put u karijeri doputovati u Beograd i pred rasprodatim tribinama Stadiona "Rajko Mitić" u 21 čas dati znak za početak >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << meča u kom će oba tima igrati za proleće u Evropi.

U isto vreme, ali na "Kamp nou" stadionu u Kataloniji, naš najbolji arbitar Milorad Mažić označiće početak utakmice između Barselone i Totenhema, u kojoj će gosti morati da igraju na pobedu ako nameravaju da nastave takmičenje u Ligi šampiona.

UČENICA MU PRETILA SMRĆU

Foto: Alex Caparros/Getty Images/Guliver

Kolam je u oktobru 2009. vodio utakmicu Lige Evrope između Šahtjora i Partizana završenu rezultatom 4:1, u kojoj nije pokazao nijedan žuti karton.

UEFA je obojicu svojih "elitnih" sudija često koristila ove jeseni, kako u klupskim tako i u takmičenjima nacionalnih timova.

Mažić je pre puta u Barselonu vodio mečeve Benfika - PAOK (1:1, plejof za LŠ), PSV - Inter (1:2, grupa LŠ) i Mančester junajted - Juventus (0:1, grupa LŠ). Za razliku od 47-godišnjeg sudije iz Vrbasa, Kolam je donosio mnogo više uspeha domaćinima ove sezone: Rapid - Steaua (3:1, plejof za LE), Monako - Atletiko (1:2, grupa LŠ), Šalke - Galatasaraj (2:0, grupa LŠ) i Juventus - Valensija (1:0, grupa LŠ).

MAŽIĆ TREĆI SUDIJA SVETAPosle utakmice škotskog Liga kupa odigrane 2012. godine, u kojoj je Seltik doživeo neočekivani poraz od Kilmanroka (0:1), Kolamu je na e-mail adresu stigla anonimna pretnja smrću. Sadržaj mejla delovao je toliko ozbiljno da je lokalna policija pokrenula istragu. Na kraju se ispostavilo da je pretnju poslala devojčica, učenica iz škole u kojoj Kolam radi kao učitelj.

Inače, Kolam ne važi za strogog sudiju koji lako pokazuje na belu tačku i često "vadi" kartone.

* prosek na međunarodnoj sceni *

0,25 penala po meču (0,16-0,09)

0,27 crvenih po meču (0,17-0,10)

4,15 žutih po meču (1,89-2,26)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezdin i PSŽ sudi Škot – lako daje crvene kartone

Izvor: MozzartSport.com, 09.Dec.2018

Duel između Crvene zvezde i PSŽ, u okviru šestog kola Lige šampiona, poveren je arbitru iz Škotske Vilijamu Kolumu. Reč je o 39 – godišnjem sudiji koji je već dugo prisutan na međunarodnoj sceni. Statistika sa Kolumovih mečeva jasno pokazuje da će fudbaleri Crvene zvezde morati da budu jako...

Nastavak na MozzartSport.com...

'Češljanje' pred PSŽ: "Navijači, dođite ranije" (foto)

Izvor: Sportske.net, 09.Dec.2018

Zbog važne novine koja je uvedena na zapadnoj i istočnoj tribini stadiona "Rajko Mitić", fudbalski klub Crvena zvezda apelovao je na navijače da u utorak ranije krenu ka fudbalskom zdanju u Ljutice Bogdana...Sredinom novembra na stadionu "Rajko Mitić" počeli su radovi na postavljanju kapija kakve...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.