Ubedljiva Zvezda do +9 pred večiti derbi

Izvor: B92, 10.Dec.2017, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiva Zvezda do +9 pred 'večiti derbi'

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su čačanski Borac rezultatom 3:0 u poslednjoj utakmici 21. kola Superlige Srbije.

Trener ’crveno-belih’ Vladan Milojević promešao je karte jer je tim iscrplje nakon plasmana u nokaut fazu Lige Evrope, ali to igračima nije smetalo da pruže još jednu dominantnu partiju.

Ovim trijumfom domaćin je iskoristio današnji poraz Partizana u Kruševcu i povećala prednost nad najvećim rivalom na devet bodova, pred 156. ligaški duel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve ekipe u sredu.

Utakmica na gotovo praznom stadion ’Rajko Mitić’ počela je poluprilikom za Borac, ali je nakon desetak minuta domaćin preuzeo inicijativu i krenuo da plete mrežu oko gola Bajića. Napadač Aleksandar Pešić se propisno ispromašivao, bio neprecizan u četiri-pet situacija, a u nekim bio i suviše sebičan.

Ipak, iskupio se u 35. minutu kada je fenomenalno poslužio Luku Adžića i Zvezda je došla do prednosti. Prethodno je Milijaš lepo uposlio Pešića, ovaj se lažnjakom oslobodio čuvara i omogućio 19-godišnjem saigraču da zatrese praznu mrežu.

Do kraja poluvremena golman Borca spasao je svoju ekipu jer su ’crveno-beli’ imali nekoliko velikih prilika, pa je vođstvo moglo da bude i ubedljivije.

Već na startu nastavka bilo je jasno da Čačanima nema povratka – prvo je Otašević pogodio sopstvenu mrežu u želji da preseče jednu povratnu loptu Pešića, da bi napadač Zvezde konačno upisao svoje ime na semafor u 63. minutu.

Uradio je sve sam, jednim driblingom se oslobodio odbrambenog igrača i onda zakucao loptu u gornji levi ugao za velikih 3:0. U međuvremenu je golman Bajić sačuvao svoju mrežu još nekoliko puta, a u poslednjih dvadesetak minuta bilo je vreme da debituje Dejan Joveljić.

Biser Zvezdine škole, koji dominira u omladinskoj selekciji, zamenio je Pešića i u finišu propustio dobru priliku.

Zvezda je lagano privela meč kraju i ostvarila 18. trijumf u sezoni.

Poslednje kolo jesenjeg dela šampionata na programu je u sredu, a zavesa će pasti najvećom utakmicom srpskog fudbala koja je na programu od 18 časova.

1’ Samo 45 sekundi je prošlo, a gosti su kreirali prvu priliku – posle ubacvanja sa levog boka stvorila se gužva u petercu Borjana, ali je odbrana Zvezde otklonila opasnost.

3’ Brzo uzvraćaju ’crveno-beli’ preko Pešića, koji se fantastično oslobodio dvojice čuvara, ali mu je lopta pobegla i nije uspeo da asistira Srniću.

9’ Pešić je još jednom lepo prošao, očigledno je da napadač Zvezde igra sa velikim samopouzdanjem, ali je u ovoj situaciji bio sebičan. Šutirao je kroz dvojicu igrača, iako je imao saigrače koji su bili u mnogo boljoj situaciji.

11’ Duga lopta ka nekadašnjem napadaču Jagodine, reagovao je golman gostiju, ali je linijski sudija prethodno podigao zastavicu.

22’ Konstantan pritisak prvoplasirane ekipe na tabeli mogao je da rezultira golom tačno na sredini poluvremena, ali se Milijaš nije dobro snašao u kaznenom prostoru, promašivši loptu prilikom dobrog ubacivanja sa desne strane.

24’ Dva minuta kasnije dobar pokušaj Adžića, ali bez problema za Bajića.

30’ Nastavili su domaći preko desnog boka da prodiru i opet se u dobroj situaciji našao Pešić. Prihvatio je povratnu na nekih sedam-osam metara, ali je izblokiran i Zvezda je dobila samo korner. Nakon ubacivanja iz ugla ’crveno-beli’ su tražili igranje rukom, ali je lopta jednog igrača u plavo-belom dresu pogodila u rame.

33’ Opet Pešić – maltene preslikana situacija od pre tri minuta, sada je asistent bio Stojković, ponovo je lopta otišla preko prečke.

35’ Goooooool! Crvena zvezda je konačno probila bunker rivala, a strelac je bio Luka Adžić! Krilni napadač domaćina iskoristio je nesebičnu asistenciju Pešića, koji mu je omogućio da ubaci loptu u praznu mrežu. Prethodno je Milijaš lepo uposlio saigrača, ovaj se lažnjakom oslobodio čuvara i poslužio 19-godišnjeg Adžića.

40’ Postignuti gol dao je krila domaćoj ekipi da dodatno pojača pritisak, pa je u 40. minutu viđena dvostruka prilika – po ko zna koji put Pešić je imao dobru situaciju, sada je požurio da šutira iskosa sa leve strane i lopta mu je prešla preko noge.

Već u sledećem napadu idealno dodavanje preko odbrane prihvatio je Adžić, gađao suprotni ugao i golman Bajić se istakao.

42’ Nešto manje od 120 sekundi kasnije opasno je bilo na nekih 30 metara od gola Borca, ka lopti su trčali Srnić i Bajić, a čuvar mreže je nekako uspeo da stigne prvi i spreči Zvezdu da duplira vođstvo.

44’ Samo zahvaljujući njemu Čačani nisu na odmor otišli sa nekoliko lopti u mreži – sada je izuzetno intervenisao prilikom šuta Pešića i jednog od najboljih strelaca prvenstva sprečio da poveća golgeterski učinak.

Kraj poluvremena – Zvezda zasluženo vodi na gotovo praznom stadionu ’Rajko Mitić’, a moglo je da bude i ubedljivije.

46’ Drugo poluvreme počelo je izmenom u Crvenoj zvezdi – umesto Branka Jovičića ušao je Nenad Krstičić.

47’ ’Crveno-beli’ su veoma agresivno otvorili drugi deo – Stojković je centrirao sa desnog boka i stvorila se gužva u petercu, pre nego što je odbrana izbacila loptu ispred Adžića. Usledio je napad sa drugog boka i novo ubacivanje, bez značajnije prilike.

50’ Gooooool! Zvezdi se isplatio ofanzivni početak – autogol Otaševića! Polukontru po levoj strani povukao je Adžić, izbacio Pešića u prostor, ovaj je ušao u kazneni prostor i želeo da vrati povratnu, kada je Otašević u pokušaju da preseče to dodavanje prevario sopstvenog golmana – 2:0.

53’ Iako je primio dva gola i njegova ekipa je na pragu novog poraza, Bajić je definitivno prva figura utakmice. Ne igra se ni sat vremena, a on je spasao pet-šest čistih golova Zvezde. Sada je prvo odbranio udarac Milijaša sa 14-15 metara, a onda i sjajnom paradom sprečio Krstičića da glavom u mrežu ubaci odbitak.

60’ Posle drugog pogotka vicešampiona Srbije opao je tempo na stadionu ’Rajko Mitić’, što je i očekivano jer je pitanje pobednika već maltene rešeno.

63’ Goooooool! Konačno je Aleksandar Pešić zatresao mrežu! Opet se centarfor Zvezde otvorio po levoj strani, ali u trenucima kada je dobio loptu, nije imao nijednog saigrača pored sebe. Odlučio je da krene sam, po ko zna koji put se oslobodio Marinkovića, a onda iz ne baš lake situacije pogodio suprotne rašlje – 3:0.

66’ Tri minuta kasnije Vladan Milojević bio je primoran da izvede jednog od najboljih igrača tima ove sezone. Filip Stojković je zbog udarca koji je zaradio napustio igru, a ušao je Marko Gobeljić.

70’ Nije se mnogo toga dešavalo na terenu, pa je trener Zvezde odlučio da izvrši i treću izmenu. Pešić je završio svoje na današnjem meču, a debi u prvom timu beleži supertalentovani Dejan Joveljić, najbolji igrač omladinske selekcije.

75’ Nije prestajao pritisak domaćina – Milijaš je gađao sa više od 25 metara, lopta odlazi metar pored leve stative.

78’ Isti igrač sada pokušava iz slobodnog udarca, bez problema za Bajića.

86’ Odličnu loptu dobija Dejan Joveljić i otvara mu se prilika, ali je mladog napadača loš prijem koštao da možda i postigne gol u debiju za voljeni klub.

87’ Sada je u šansi Uroš Račić, ali on preslabo šutira i opet je lopta u rukama golmana borca.

90’ Kraaaj! Crvena zvezda dolazi do zaslužene pobede i devet bodova viška u odnosu na Partizan pred ’večiti derbi’.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.