Crvena zvezda je šampion Srbije

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 11:48

Crvena zvezda je šampion Srbije

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP u finalu Košarkaške Superlige Srbije.

Crvena zvezda je do 23. šampionske titule došla pobedom nad ekipom FMP u Železniku rezultatom 82:72.

Bila je ovo 36. uzastopna pobeda Crvene zvezde nad FMP-om i osim te dominantne pobede piše se i trofej jer je Zvezda šampion Košarkaške Superlige Srbije.

Izabranici Duška Ivanovića su osvojili osmu uzastopnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << titulu šampiona Srbije i ovo im je drugi trofej u sezoni pošto su zimus u Nišu osvojili Kup Radivoja Koraća.

Što se ove utakmice tiče, videli smo da je FMP došao motivisan i spreman da se takmiči, pa je u prvoj četvrtini ubacio Zvezdi 27 poena. Bo Bič i Ebuka Izundu su lepo otvorili utakmicu, ali je Luka Mitrović uspevao da im odgovori.

Usledila je serija 7:0 koju je prekinuo Ben Bentil svojim poenima, a da se ostane na nešto manjem priključku postarao se i Dalibor Ilić pa je posle prve četvrtine rezultat glasio 27:23.

Ova igra FMP-a u drugoj četvrtini nije viđena. Izabranici Nebojše Stefanovića pogodili su samo 9 poena u tom periodu košarke, a Zvezda je baš u tom periodu nekako delovala najozbiljnije i preokretom sa +7 otišla na poluvreme (43:36).

U trećem kvartalu je FMP ponovo počeo sjajno i 11:0 serijom naterao Ivanovića da zove minut odmora, pa je njegovim igračima bilo potrebno malo vremena da se fokusiraju i završe posao do kraja.

To su i uspeli, pa su na kraju bez većih problema savladali FMP u Železniku i postali šampioni Košarkaške Superlige Srbije.

Zvezdu su do pobede predvodili Luka Mitrović sa 16 poena, šest skokova i tri asistencije. Ben Bentil je imao 14, dok je Fakundo Kampaco ubacio 11. Aleksa Stepanović se istakao u FMP-u sa 16 poena.

Crvena zvezda je inače ovaj meč igrala bez Luke Vildose koji je povredio preponu i videćemo da li će igrati protiv Partizana u finalu ABA lige.

Kompletan tok meča mogli ste da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.