Lučić je zvezda, a Zvezda isuviše dobra za Superligu

Izvor: B92, 19.Avg.2023, 19:19

Lučić je zvezda, a Zvezda isuviše dobra za Superligu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su subotički Spartak rezultatom 3:0 u meču četvtog kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su u uvodne tri utakmice postizali po nešto više od četiri gola u proseku i u ovaj meč su ušli kao veliki favorit protiv ekipe koja ih nije savladala više od jedne decenije.

Tu ulogu su i opravdali upisavši 69. pobedu u 90. međusobnom duelu protiv Spartaka koji je čvrsto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ušao u ovaj duel.

Do tog 20. minuta je delovalo da Zvezda neće uspeti da probije bedem koji su ispred svog gola postavili igrači Aleksandra Keržakova, ali će se ispostaviti da je tih 20 minuta samo odbrojavalo do kolapsa.

Krivac je Osman Bukari koji je još jednom pokazao da je najbrži igrač u ligi. Dobio je loptu na desnoj strani i ostavio svog čuvara "u prašini". Probio je do duboko u protivnički šesnaesterca i iznenadio Filipa Manojlovića udarcem na prvu stativu gola koji je ovaj branio.

"Probušio" je reprezentativac Gane za svoj treći gol ove sezone u prvenstvu.

Od tog trenutka se za 180 stepeni preokrenulo sve u igri poslednje linije Spartaka. Nestala je sigurnost i počele su amaterske greške.

Zaslužan je i visoki presing koji neguje Barak Bahar, a izraelski stručnjak je dobio idealnu zamenu za povređenog Mirka Ivanića. Vladimir Lučić je stasavao u IMT-u i Čukaričkom, čekao svoju priliku i izgleda je dočekao.

Nije upisao asistenciju, niti gol na ovom meču, ali je bez obzira na to bio najbolji akter treće u nizu utakmice koju je počeo kao starter.

Svuda je bilo Lučića, a najbolji primer je možda drugi gol kada je požrtvovanim startom oduzeo loptu protivnika u opasnoj zoni, potom odigrao dupli pas sa Krasoom, provukao pas kroz noge Kerkeza, nakon čega je Mihailo Bogićević nespretno postigao autogol.

Nedugo posle toga je štoper gostiju izašao iz igre, nakon što se požalio na povredu.

Nastavila je Zvezda da napada i uspela da do isteka prvih 45 minuta završi čitav posao.

Ponovo je važnu ulogu imao Lučić koji je u tim trenucima ordinirao po levom boku. Ovoga puta je proigrao Mitrovića koji šalje loptu u šesnaesterac gde je našao Kangvu.

Vezista Zvezde je šutirao, lopta je pogodila stativu i prevarila golmana Manojlovića koji ju je potom sam pogurao preko linije za konačnih 3:0.

Mogla je Zvezda i u nastavku do još nekoliko golova, Bukari je pogodio čak i stativu, ali nije bilo promena na semaforu.

Zvezda je jedina ekipa sa maksimalnim učinkom i kao takva dočekuje naredno kolo i gostovanje Voždovcu kao lider domaćeg šampionata.

Spartak je upisao i drugi poraz i sa dve pobede su trenutno sedmi. U narednom kolu dočekuju goste iz Kruševca – ekipu Napretka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde lako savladali Spartak

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2023

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su četvrtu uzastopnu pobjedu na startu Superlige Srbije pošto su kao domaćini savladali subotički Spartak rezultatom 3:0.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.