Zvezda krenula sporo, pa demonstrirala silu u Baru

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 21:08

Zvezda krenula sporo, pa demonstrirala silu u Baru

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u Baru protiv Mornara rezultatom 102:66 u meču 21. kola ABA lige.

Duel prvog i poslednjeplasiranog tima regionalnog takmičenja je, uprkos nešto neizvesnijem početku, opravdao očekivanja sa lakom pobedom crveno-belih.

Zvezda je u goste crnogorskom timu stigla posle poraza u Minhen, posle kog su praktično ostali i bez poslednje nade da mogu do plej-ina Evrolige, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa im je ovakva pobeda bila potrebna.

Najefikasniji akter susreta bio je Džavonte Smart sa 16 poena. Luka Mitrović je dodao 14, a Dejan Davidovac 13 poena, dok su obojica imala po osam skokova. Dvocifren je bio još Majk Tobi sa 11 poena i devet skokova.

Kod Mornara Tej Voler je imao 14 poena, Tavian Dan-Martin je dodao 13, a Markus Veders 11 poena i šest skokova.

Mornar je bio bolji protivnik nešto više od jedne četvrtine. Haotično se igralo u "Topolici", bez pozicionih napada na startu, a uz konstantnu igru iz tranzicije.

To je više odgovaralo domaćim košarkašima, sviknutijim na soliranjem, a uz to je i šut iz daljine dovoljno dobro služio pa ne čudi što su uspeli da završe uvodnih 10 minuta sa prednošću od dva poena, dok je najveća bila pet.

Na njihovu žalost, odlučujući period meča smo videli u drugoj deonici posle trojkaškog obračuna Volera protiv Hange i Tobija koji su zajedno četiri napada uzastopno rešavali pogođenim trojkama.

Od tog trenutka Zvezda je zaigrala znatno bolje i serijom 15:2 stigla do dvocifrene prednosti i prelomila meč.

Niti u jednom trenutku do kraja nije Mornar uspeo da priđe blizu, a Zvezda je posle poena Stefana Lazarevića na startu poslednje deonice zabeležila do tada maksimalnih +30.

Vredno beleženja je i da Mornar nije odustao uprkos ogromnog zaostatku, naprotiv u četvrtoj četvrtini su imali i svoj najbolji period na meču kada su napravili seriju 11:3, ali je prednost Zvezde bila prevelika da bi ozbiljnije bila ugrožena.

U tolikoj meri da je Zvezda posle te serije Barana uspela da u finišu stigne i do +38.

Zvezdi je ovo 18. trijumf u ABA ligi i ostaju prvi u odnosu na drugoplasirani Partizan koji zaostaje tri meča. Mornar je poslednji sa četiri pobede i 17 poraza, a identičan učinak ima i Krka.

U narednom kolu crveno-beli igraju protiv baš tog slovenačkog tima, ali ih pre toga očekuje duel protiv Monaka u Evroligi. Mornar će u 22. rundi u goste Splitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.