Zvezda po šesti put u nizu šampion Srbije!

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 16:58

Zvezda po šesti put u nizu šampion Srbije!

Fudbaleri Crvene zvezde su po šesti put u nizu osvojili titulu u domaćem šampionatu, a 34. put ukupno.

U meču odluke protiv TSC-a im je bio potreban samo bod, a crveno-beli su u okviru prvog kola plej-ofa slavili rezultatom 4:1 Superlige Srbije.

Domaćin je i pre ovog meča već viđen kao novi/stari šampion, te su nešto opušteniji ušli u meč u odnosu na protivnika.

Gosti iz Bačke Topole su u borbi za drugo mesto, te su od prvog minuta krenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa visokim presingom i tako iznenadili igrače Zvezde. Početni minuti su im u potpunosti pripali, a igralo se pretežno na polovini Zvezde.

Nekoliko puta je Milan Borjan morao da interveniše pre nego što se mreža koju je čuvao po prvi put zatresla u 12. minutu. Pogodio je ponajbolji igrač gostiju Saša Jovanović, ali se prerano radovao.

Prebrz je bio za poslednju liniju Zvezdine odbrane, čak i previše pa se tako našao u ofsajd pozicji nakon pasa Luke Ilića.

Usledio je brz odgovor na drugoj strani. Najbolji strelac lige Aleksandar Katai je dobio loptu u protivničkom šesnaestercu i šutirao iz mesta u nedostatku boljeg rešenja. Karakterističan pokušaj za njega nakon čega je lopta završila na stativi Veljka Ilića.

Samo dva minuta kasnije na semaforu je stajalo 0:1. Ponovo je u glavnoj ulozi bio Saša Jovanović koji je dobio loptu u prostor. Bio je u duelu sa Strahinjom Erakovićem koji ga nije dirao, ali ga je zato Borjan pokupio u nameri da dođe do lopte.

Glavni arbitar Srđan Jovanović je pokazao na „belu tačku“, a Ifet Đakovac je uspešno realizovao najstrožu kaznu.

U većoj ili manjoj meri, tek to je otprilike sve što smo videli od TSC-a na ovom meču, iako su znali tokom ove sezone da pomrse račune timu iz Ljutice Bogdana.

Zvezda jeste neposredno po primljenom golu pogodila prečku, ali to se desilo nakon nesrećnog spleta okolnosti kada je Stojić pokušao da preseče centaršut Azarova. Posle pogotka Đakovca je usledio period igre sa najmanje dešavanja.

Već se stekao utisak da će oba tima sačekati poluvreme kako bi konsolidovali redove, kada je pravo niotkuda stiglo izjednačenje za Zvezdu – sve što im je i trebalo za titulu.

Mirko Ivanić je odigrao do Osmana Bukarija, a ovaj je iznenadio sve i udarcem pod prečku savladao Ilića pred odlazak na pauzu.

Upravo je to trenutak koji je prelomio ostatak meča, barem prema onome što smo videli u nastavku. A, videli smo samo jedan tim.

Doduše, ponovo je prvi zapretio TSC kada je Saša Jovanović iz izgledne prilike loše šutirao i možda bi sve bilo drugačije da je na bolji način iskoristio centaršut Cvetkovića.

Umesto toga, Bukari je postigao svoj 10. gol u ligi ove sezone i tako u samo nekoliko minuta u potpunosti preokrenuo rezultat. Razigrala se Zvezda nakon tog gola i ubrzo smo od 1:1 stigli do 4:1.

Pešić je preuzeo ulogu organizatora igre i posle asistencije Bukariju u 51. minutu za njegov drugi gol, odložio loptu Kangi za najlepši pogodak na meču u režiji Gabonca.

Konačan rezultat je svojim trećim golom na meču postavio Osman Bukari u 75. minutu igre.

Sa ovom pobedom, aktuelna generacija se izjednačila sa onom koju je u sezoni 1976/1977. predvodio legendarni trener Gojko Zec, a koja je jedina u istoriji "crveno-belih" osvojila titulu šampiona šest kola pre kraja prvenstva.

U narednom kolu ih očekuje "večiti" derbi koji će, barem za njih biti bez rezultatskog značaja, ali je istovremeno i najveća u srpskom fudbalu.

TSC nastavlja svoju trku za drugo mesto koje bi mogao da preuzme Čukarički ukoliko slavi protiv Partizana. Već u narednom kolu se TSC sastaje sa ekipom sa Banovog brda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.