Zvezda sigurna na Novom Beogradu

Izvor: B92, 03.Apr.2023, 16:58

Zvezda sigurna na Novom Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Megu 87:78 (19:25, 17:26, 17:21, 15:25) u 24. kolu ABA lige.

Crveno-beli došli su do 19 pobede u sezoni, dok je Mega upisala 12. poraz.

Ekipa Duška Ivanovića tokom celog meča imala je kontrolu igre u svojim rukama, vodila i sa 20 poena prednosti, ali je domaćin u nekoliko navrata pretio, poslednji put u samom finišu meča.

Četa Marka Baraća odličnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrom u poslednjoj deonici uspela je da istopi zaostatak na samo sedam poena, ali Ognjen Dobrić i Fakundo Kampaco nisu dozvolili preokret i overili su trijumf svog tima.

Argentinac je bio centralna figura meča, pošto je upisao dabl-dabl od 15 poena i 11 skokova, Dobrić je završio kao najefikasniji sa 23 poena. Hasan Martin je dao 16, dok je Filip Petrušev stao na 12 poena i sedam skokova.

U timu Mege prednjačio je Nikola Đurišić sa 16 poena, Matej Rudan je ubacio jedan manje, dok je Malkom Kazalon pomogao sa 14. Dvocifreni su bili još Cerovina sa 11 poena, kao i Rori i Branković sa 10 koševa.

Odmah na startu meča Zvezda je pokazala zube, jer je posle uvodnih poena Mege krenula u seriju.

Vezali su crveno-beli košarkaši 11 poena, a najraspoloženiji za igru bili su Dobrić i Petrušev. Nije se Mega predala, a dokaz za to bio je i načet početkom druge deonice, kada su serijom poena prišli samo na minus tri (27:24).

To je bio znak da Zvezda samo stisne gas i pokaže pravo lice. Dobrom igrom u odbrani stali su na put Meginim klincima, a na krilima veoma raspoloženog Kampaca, koji je ove večeri sve video, Zvezda se brzo odlepila na plus 10.

U nastavku meča, Zvezda je samo nastavila u istom ritmu. Razigrao se i Luka Vildosa, a Kampaco je uz asistencije pogađao i trojke, da bi u trećem delu igre otišla na prednost od 21 poena, a u poslednjih 10 minuta ušla je rezultatom 72:53.

Delovalo je da je sve rešeno u trećoj deonici, ali tako nije mislila Mega koja je u odlučujućem delu unela i malo drame.

Ušla je u seriju, istopila je višak rivala, a raspucali su se Cerovina, Kazalon i Rudan.

Morao je da reaguje Ivanović tajm-autom, a onda su Dobrić i Kampaco stavili tačku na meč, odlepili crveno-bele na devet poena viška i na kraju tom razlikom upisali 19. trijumf u sezoni.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVEBLOGU B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.