Bukari rešio derbi na Karađorđu – Zvezda nastavila trku za Partizanom VIDEO

Izvor: B92, 25.Nov.2023, 16:02

Bukari rešio derbi na Karađorđu – Zvezda nastavila trku za Partizanom VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Vojvodinu u Novom Sadu rezultatom 2:1, u okviru 16. kola Superlige Srbije.

Deluje da je reprezentativna pauza prijala izabranicima Baraka Bahara, koji su upisali novu pobedu u domaćem takmičenju.

Zvezda je nastavila poteru za prvoplasiranim Partizanom i sa ovom pobedom je došla do 37. boda, dok crno-beli imaju tri više uz utakmicu manje.

Vojvodina je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upisala i peti poraz ove sezone i nalazi se na petom mestu Superlige Srbije sa 22 boda.

Crveno-beli su odlično ušli u meč i već u prvom napadu došli do prednosti.

Igrao se treći minut, kada je Naser Điga, poslao pas ka Osmanu Bukariju, koji je rutinski prošao kroz odbranu Vojvodine i gotovo iz mrtvog ugla matirao Carevića za 1:0.

Gađao je bliži ugao i iznenadio golmana domaće ekipe.

Mogli su gosti da udvostruče vođstvo u 11. minutu, kada je sa nekih 12-13 metara oprobao šut Hvang, ali lopta je pogodila prečku.

Samo minut kasnije na drugoj strani Vojvodina je došla do izjednačenja. Đorđe Crnomarković je proigrao Radomira Milosavljevića na nekih sedam metara, a vezista domaće ekipe je lako savladao Glazera za 1:1.

Čekala se i VAR provera, ali nije bilo nedozvoljene pozicije.

U nastavku je Vojvodina bila konkretnija i bolja, pokušavala je da dođe do preokreta, ali ne tako dobra realizacija.

Zvezda je ponovo uspostavila kontrolu nad utakmicom i došla do novog vođstva.

Bukari je posle dodavanja Šerifa Endijaea ponovo matirao Carevića u 27. minutu i doveo crveno-bele do nove prednosti – 2:1.

Gosti su kontrolisali ostatak prvog poluvremena, pokušavali su Kosta Nedeljković u 37. i Mirko Ivanić u 39. minutu, ali nisu uspeli da udvostruče prednost Zvezde, pa su crveno-beli sa minimalnom prednošću otišči na pauzu.

Tokom drugog dela igre nije bilo previše iznenađenja. Zvezda je težila ka tome da održi stečenu prednosti i uspela je u tome.

Po nekoliko šanse na obe strane, ali bez konretne završnice i teškog posla za golmane rivala.

Najbolju šansu da udvostruči prednost crveno-belih je imao Vladimir Lučić u 76.minutu, ali je Carević odlično reagovao i uspeo da odbrani njegov udarac.

Pokušala je Vojvodina u završnici meča sa više igrača u polju Zvezde da dođe o izjednačenja, ali nije im pošlo za rukom, zbog čega su upisali novi poraz, 11. protiv crveno-belih na Karađorđu.

Zvezdu u nastavku sezone prvo očekuje duel sa Jang Bojsom u Ligi šampiona, 28. novembra, a potom za vikend, 02. decembra gostuju Napretku u Kruševcu.

Vojvodina putuje u Beograd na megdan Partizanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(SASTAVI) Bahar pripremio IZNENAĐENJE za Novosađane

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2023

Meč 16. kola...Fudbaleri Crvene zvezde od 16 časova gostuju Vojvodini u okviru 16. kola Superlige Srbije...Treneri su se odlučili za sledeće sastave:..Vojvodina: Carević – Lazarević, Jeličić, Crnomarković, Giorbelidze – Salgueiro, Milosavljević – Radulović, Zukić, Malbašić – Vukanović...Crvena...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.