Žalgirisu triler u Areni – sudije izazvale haos i doprinele porazu Zvezde

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 20:02

Žalgirisu triler u Areni – sudije izazvale haos i doprinele porazu Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Žalgirisa 93:91 u meču 26. kola Evrolige i tako praktično ostali bez nade za plasman u doigravanje.

Crveno-beli su ostali na deset pobeda i sada su pali na poziciju niže nego što su bili pre ovog meča, pošto ih je pretekao upravo Žalgiris.

U jednoj od najneizvesnijih utakmica viđenih ove sezone, ne samo u Areni i na mečevima Zvezde, u haotičnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finišu, gosti su imali više nerava, i slavili neverovatno važnu pobedu.

Iz sedišta Evrolige će narednih dana na adresu Zvezde, izvesno, stići "koverta" sa kaznom zbog agresivnog ponašanja navijača u samoj završnici - iritiranih i nezadovoljnih odlukama sudijske trojke.

Njihov bes se rasplamsao u samoj završnici, na dva razlike za goste, pošto sudije nisu videle gaženje linije centra terena Kinana Evansa - što je automatski bila lopta za Zvezdu - i umesto toga ostala je u rukama igrača Žalgirisa.

Gosti su sa linije penala došli do velikih u tom momentu +4 i praktično obesmislili svaki dalji napor Zvezde da dođe do egala.

Na kraju, sudije su jedva izašle sa terena usled kiše tvrdih predmeta kojim su ih zasuli navijači.

Fenomenalnu utakmicu odigrao je Jago Dos Santos koji je odigrao partiju karijere sa 21 poenom i 14 asistencija.

Kod gostiju, čovek odluke bio je Evans sa 25 poena.

Crveno-beli su u meč ušli znatno oslabljeni pošto Sferopulos nije mogao da računa na Miloša Teodosića, ali ni na kapitena Branka Lazića.

Od ranije i na Nikolu Topića.

Ovaj meč je bio od velikog značaja za oba tima i mogli ste ga pratiti uz LIVE BLOG na B92.net u nastavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.