Zvezda posle dva kola na 9:0 – potučen i Napredak

Izvor: B92, 06.Avg.2023, 15:38

Zvezda posle dva kola na 9:0 – potučen i Napredak

Šampion Srbije dominirao i u drugom kolu Superlige, porazio je Napredak rezultatom 4:0 uz dva gola Žan-Filipa Krasoa i sjajne intervencije Glazera na golu.

Meč je prvobitno bio planiran za subotu, ali je odložen za nedelju zbog vremenskih neprilika u našoj zemlji.

Osim Krasoa, strelci za tim Baraka Bahara bili su Bukari i Mijailović - za novu ubedljivu pobedu.

Zvezda je u prvom kolu, podsetimo, potukla Vojvodinu na istom mestu 5:0 pa posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve runde suvereno drži čelo tabele sa gol-razlikom koja do kraja sezone lako može biti i rekordna.

Naredni meč crveno-beli igraju kao gosti u Lučanima i biće to prilika za novu ubedljivu predstavu šampiona.

Već u 73. sekundi meča bilo je jasno u kom pravcu će ići ovaj meč - tada je sudija Đorđević pokazao na "belu tačku" za Zvezdu pošto je Đeković neoprezno šutnuo u cevanicu Mitrovića. Promašio je loptu i pogodio protivnika.

Siguran sa "kreča" bio je upravo Kraso.

Rani gol Zvezdi je doneo olakšanje mada i da nije bilo tog penala već bi crveno-beli pronašli i drugi put do mreže gostiju, to je valjda jasno. Sa tolikim arsenalom kojim raspolažu uvek je samo pitanje momenta kada će matirati superliaškog protivnika. I to je tako sa Zvezdom i ostatkom konkurencije u domaćim okvirima.

Drugi put golman Kruševljana Bajić vadio je loptu iz svoje mreže i za to je sam kriv - u 35. minutu.

Očekivao je centaršut od Bukarija, a dobio je - loptu u mreži.

Nije bio spreman na lukavstvo Buakrija u toj situaciji, otvorio je brzonogom igraču Zvezde "pukotinu" i za to je bio kažnjen.

Pogledajte i taj momenat.

Na naredni gol čekalo se nepuna dva minuta.

Tada je, danas razigrani Lučić, "odložio" loptu do Mijailovića koji je otišao duboko u polje rivala, i u toj situaciji se proslavio - na efektan način je pogodio mrežu Bajića tako da mu je to vrlo verovatno jedan od lepših golova u karijeri.

Mijailović nije poznat po ovakvim potezima, otud je i oduševljenje svih na stadionu bilo pojačano.

Mogao je Mijailović sebi da dopusti izlet na polovinu rivala i više puta danas jer su gosti bili potpuno inferiorni, bezopasni do te mere da su u prvom delu meča jedva "omirisali vazduh" na polovini Zvezde.

Nastavak je, naravno, doneo prosto rutiniranje posla od strane crveno-belih.

Trener Bahar je posegao za nekoliko izmena, uveo je poletarce Šljivića i Nedeljkovića, a u međuvremenu, negde malo pre toga, Zvezda je dobila i drugi penal - ali je njega VAR preinačio u slobodan udarac.

Lučić je nakon efektnog prodora i bega od čuvara po krilu pao, čini se i malo teatralno, osim toga kontakt se desio van kaznenog - kako je to utvrđeno VAR proverom - pa je tako sudija Đorđević morao da menja odluku.

Zvezda je do kraja, ipak, došla do četvrtog gola.

Najbolji strelac tima (4 gola na 2 utakmice) Kraso je u 81. minutu "okrenuo" direktnog čuvara na 16 metara odakle je i "pucao" u donji desni ugao gola Bajića - i matirao ga drugi put na meču.

Valja pohvaliti i goste za partiju u poslednjih dvadesetak minuta...

U tom intervalu tri opasna udarca su izveli gosti i svaki put nesavladiv je bio čovek koji je, očito, najvredniji Baharov defanzivni adut - Glazer.

Izraelski čuvar mreže je skinuo tri opasna udarca, od toga dva koja su mnogi već bili videli u mreži i tako sačuvao "oreol" nesavladivosti ove sezone u Superligi.

Navijači su do kraja tražili i peti gol, čuli su to igrači, ali im tu želju do kraja nisu ispunili...

Superliga, 2. kolo:

Nedelja:

Radnički 1923 – Čukarički 1:2 (0:0)

Činedu 61 - Docić 56, Tošić 67

Crvena zvezda – Napredak 4:0 (3:0)

Kraso 5.p, 71, Bukari 35, Mijailović 37

19.00 Vojvodina – Partizan

21.05 IMT – Voždovac

Ponedeljak:

18.00 Radnik – Spartak

Subota:

Javor – Novi Pazar 3:1 (1:0)

Gigić 13, Tojčić 47, Kembel 51 - Adešina 57

Železničar – Mladost 0:2 (0:2)

Sremčević 14, Milošević 37

Četvrtak:

Radnički Niš – TSC 0:3 (0:0)

Ćirković 63, Rakonjac 83, Kuveljić 90

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.