Ivanović eksirao Cedevitu – Zvezda spremna za plej-of

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 17:00

Ivanović eksirao Cedevitu – Zvezda spremna za plej-of

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevita Olimpiju u Ljubljani sa 84:70 u odloženoj utakmici trećeg kola ABA lige.

Svoju najbolji utakmicu u crveno-belom dresu je odigrao Nikola Ivanović koji je bio junak pobede svog tima, crnogorski plej je na ovom meču postigao 29 poena, Dobrić je dodao 12, isto koliko i Petrušev.

Kod Cedevita Olimpije Alibegović je upisao 11 pooena,dok su Dragić i Matković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imali po jedan poen manje.

Krenula je furiozno Crvena zvezda obu utakmicu, to dokazuje podatak da su crveno-beli prvi koš primili tek posle šest minuta meča.

Na kraju kada se pogleda ceo meč deluje da je upravo ovaj period igre bio presudan kada se birao pobednik ove utakmice.

Uspela je koliko toliko da domaći košarkaši završe ovaj period utakmice sa pristojnom razlikom, jer je posle prve četvrtine na semaforu stajalo 10:19.

Samo četiri igrača kod obe ekipe su se upisali u listu strelaca, a Zvezdu je predvdio Nikola Ivanović koji je imao svoje veče.

Druga četvrtina je bila malo bolja kada se gleda iz ugla ekipe Cedevita Olimpije. Uspeli su domaći koliko toliko da smanje prednost, ali su se košarkaši Crvene zvezde uspeli da na veliki odmor odu sa pristojnom razlikom 30:43

Drugo poluvreme je bilo uzbudljivo, tačnije njena treća četvrtina, koja je bila velika šansa za domaće da se približe Zvezdi i evenutalno zakuvaju situaciju na terenu što se tiče krajnjeg pobednika meča.

U tome nisu uspeli i kako se utakmica pribiližavala kraju tako su crveno-beli imali sve veću kontrolu meča i na kraju upisali jednu ubedljivu pobedu čime su završili ligašli deo ABA lige.

Crveno-belima sada ide početak plej-ofa gde će u četvrtfinalu igrati priotiv ekipe Zadra, dok Cedevita Olimpiju očekuje FMP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.