UŽIVO: Žalgiris - Zvezda

Izvor: Mondo, 03.Apr.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Žalgiris - Zvezda

U toku je meč u Litvaniji. Oporavljeni Lazić na parketu od početka. Pratite utakmicu uz MONDO.

Foto: MN Press

20' 40:27 Kraj prvog dela. Vene uz zvuk sirene pogađa trojku i donosi domaćinu "plus 13". Litvanci su pronašli ritam i otežali crveno-belima posao.

U prvih 20 minuta najefikasniji su Jankunas sa 12 poena i Marjanović sa deset.

Posmatrajući napadačku igru, Zvezdi 12 ofanzivnih skokova nije donelo prednost. Beograđani i večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << loše šutiraju za tri u duelu sa "zelenima" (1/13), što su Litvanci kaznili sa četiri pogotka iz daljine iz devet pokušaja.

20' 37:26 Milaknis pogađa daalekuu trojku. Lopta ne dodiruje mrežicu, a Marjanović dodiruje loptu na Zvezdinom obruču pre nego što je prošla kroz clindar. Najveća prednost Žalgirisa. Prva dvocifrena.

19' 31:24 Džejms Anderson "zavrće" loptu posle prodora i donosi domaćinu najveću prednost. Radonjić traži tajm-aut. Zvezda je izgubila tečnost u napadu (7/21 za dva, 1/12 za tri).

17' 28:24 Jankunas predvodi domaće, a crveno-beli pokušavaju da se serijom šuteva za tri brzo približe. Ipak, ne pogađaju, a Blažič pravi nepotreban faul daleko od koša.

16' 22:22 Evo je i prva trojka za Zvezdu. Pogađa je Stefan Jović. Polako raste tenzija na terenu. Nema lakih poena ni na jednoj strani. Problem za Zvezdu sa faulovima - ispunila je bonus i Kalinić je već zaradio tri lične.

16' 22:19 Serijom 6:0 Žalgiris brzo preokreće. Džejms Anderson donosi domaćinu prednost, a Dejan Radonjić traži tajm-aut.

14' 16:19 Cirbes ne donosi Zvezdi novu prednost od četiri razlike, jer promašuje drugo slobodno bacanje. Zvezda i dalje bez trojke (0/6), ali i sa sedam ofanzivnih skokova (Žalgiris osam defanzivnih).

12' 14:16 Gde je stao Boban, nastavio je Cirbes. Nemački centar ukrao je loptu Žalgirisu, pa je položio u koš posle ofanzivnog skoka.

10' 12:12 Kraj prve četvrtine. Milaknis i Jankunas izjednačili su rezultat kada je Marjanović seo na klupu. Zvezda pokazuje veliku želju (pet ofanzivnih skokova, ukupno 15:9), ali ne uspeva da "namesti" ruku, pa za tri šutira 0/5.

9' 7:10 I jedni i drugi počeli su neprecizno sa distance. Domaćin šutira za tri 1/5, a gosti 0/4.

7' 5:8 Na terenu je i Markus Vilijams, osam dana od kada je povredio skočni zglob protiv Albe. U međuvremenu, Blažič donosi Zvezdi novo vođstvo, posle ofanzivnog skoka Marjanovića. Zvezdin centar igra sjajno za sada.

6' 5:4 Evo i prve trojke. Pogađaju je domaći (Paulijus Jankunas). Tajm-aut, četiri minuta pre kraja prve četvrtine.

5' 2:4 Borben i neefikasan početak. Zvezda prvi put vodi, poenima Stefana Jovića iz slobodnih bacanja.

3' 2:2 Marjanović je već upisao tri skoka i pogodio sa distance. Već večeras mogao bi da obori jedan rekord Evrolige. Lazić izlazi posle četiri minuta.

UTAKMICA JE POČELA.

Startna petorka Zvezde je Jović, Lazić, Kalinić, Mitrović i Marjanović.

Rasterećeni rezultatskog značaja, Žalgiris i Crvena zvezda dočekali su međusobni meč 13. kola bez šanse da se nađu među najboljih osam.

Stoga, igraće samo za čast i za oproštaj od Evrolige sa što boljim skorom.

Crveno-beli kompletni su posle dva meseca. Branko Lazić igra prvi meč od Kupa Radivoja Koraća i u Kaunasu je istrčao na teren od prvog minuta. Markus Vilijams se takođe zagrevao, ali je njegovo mesto u startnoj postavi zauzeo Stefan JOvić.

Žalgiris Arena je puna i navijači su otpevali bučnu himnu. Utakmica je počela.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.