Raspucani Borha za trijumf crveno-belih protiv Kuljana

Izvor: Sportski Žurnal, 31.Mar.2012, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspucani Borha za trijumf crveno-belih protiv Kuljana

Prolećni deo prvenstva je definitivno u znaku Crvene zvezde. Igrači iz Ljutice Bogdana vezali su sedmi trijumf iz isto toliko utakmica.

Na stadion Crvene zvezde došao je Hajduk i da je iskoristio svoje šanse utakmica je mogla da dobije drugačiji tok. Ovako, domaći su svoje materijalizovali i ispratili goste sa tri lopte u mreži.

Kada god bi Kuljani propustili stopostotnu šasnu već u narednom napadu stigla bi ih kazna. Tako je Zvezda postigla prva dva gola. Posebna priča je drugi pogodak na meču koji je postigao Filip Mladenović. Raspalio je po lopti sa oko 25 metara, gol za špice!

Prvo poluvreme je bilo nezanimljivo. Puleni Roberta Prosinečkog su bili bezidejni u napadu, a kontre gostiju su predstavljale veliku opasnost po njihov gol.
Drugo poluvreme je bila sasvim drugačija priča, nekoliko šansi na obe strane i dva pogotka u mreži Kuljana kojima predstoji grčevita borba za opstanak. Crveno-beli nastavljaju da dišu za vrat večitom rivalu, a razlika između njih na tabeli je i dalje šest bodova.
Crvena zvezda - Hajduk 3:0 (Borha 30, 81, Mladenović 55)

TOK MEČA:


0` Glavni arbitar Nenad Đokić iz Užica označio je početak meča. Na stadionu Crvene zvezde prisutno je nešto više od 15.000 gledalaca.
4` Za četiri minuta domaći fudbaleri su izveli već dva kornera.

7` Opasna situacija pred golom Hajduka. Kadu je iz slobodnog udarca uputio povratni pas na ivicu šesnaestrca gostiju, 'opalio' je Lazović, ali traljavo, ipak time stvorivši pometnju u petercu. Međutim, defanzivci Kuljana panično su otklonili opasnost.
8` Prvi udarac gostiju na gol Bajkovića. Pokušao je Maksimović sa 20 metara, ali direktno u Zvezdinog golmana.
18` Domaći igrači ne pronalaze put do gola Kuljana, igraju bezidejno, dok su gosti povučeni na svojoj polovini i čekaju grešku Zvezdinih fudbalera.

23` Prvi aplauzi na Marakani. Zaslužio ih je Kadu koji je pokušao da 'suvim listom' sa preko 25 metara savlada golmana Perića, ali je lopta otišla preko gola.
28` Stopostotna šansa za Hajduk! Hadžibulić je predriblao tri-četiri igrača Zvezde, uposlio Novkovića koji je utrčavao po levoj strani. Ovaj je uposlio Pauljevića koji je bio sam na drugoj stativi, ali je šutirao traljavo sa nekoliko metara i Bajković je odbranio!
30` GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! 1:0 za Zvezdu! Borha!
Vešović je centrirao sa desne strane, loptu je na prvoj stativi propustio Lazović, a na nju natrčao Borha i sa dva-tri metra rutinski savladao Perića.

42` Gol Borhe glavom poništen je zbog ofsajda.
DRUGO POLUVREME:

47` Još jedna sjajna šansa za Hajduk! Mogao je Pauljević da se proslavi. Ovaj put je bio više iskosa sa desne strane i imao manji ugao da savlada Bajkovića, ali je mogao bolje da šutira sa nekoliko metara. Pre toga se sjajno iskrao poslednjoj liniji Zvezdine odbrane.
49` Zvaničan podatak glasi da se na našem najvećem stdionu skupilo 22. 863 gledaoca.
54` Sjajan kontranapad Hajduka i prečka koju je zatresao Paunović! Pobegao je napadač Kuljana odbrani Zvezde i odlično šutirao sa 16-17 metara.
55` GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! 2:0 za Zvezdu! Mladenović!
'Bomba' Mladenovića sa oko 25 metara! Korner je izveo Kadu, defanzivci gostiju su izbacili loptu iz kaznenog prostora, na nju je natrčao Mladenović, primio je i raspalio iz koraka!
57` Prvi žuti karton na meču zaradili su gosti, tačnije Maksimović.
61` Kasalica menja Milunovića u ekipi Zvezde. Kod gostiju dvostruka izmena: Veselinović je zamenio Paunovića, a Goločevac je ušao u igru umesto Novkovića.
66` Druga izmena u Zvezdi. Izašao je Mirić, a ušao Milivojević.
67` Lazović je previše oklevao prilikom centaršuta sa desne strane. Vukao je loptu nekoliko metara, ušao u kazneni prostor, ali je umesto da uposli nekog od saigrača u šesnaestercu, bio izblokiran.
69` Ponovo je Mladenović oprobao udarac, ali je bio previše iskosa i lopta mu je prešla preko noge. Verovatno bi bilo bolje da je centrirao.
72` Mladenović je sjajno pronašao Lazovića na desetak metara od gola, ovaj je šutirao lukavo po zemlji, uhvativši na krivoj nozi golmana Perića, ali je lopta otišla tik pored desne stative.
74` Ponovo je Mladenović odlično centrirao sa leve strane, ali je Milivojevićev šut glavom otišao preko gola.
76` Prosinečki je izvršio poslednju izmenu na meču. Dimitrijević je zamenio Kadua.
79` Nesportski potez Pauljevića zbog kojeg je zaradio javnu opomenu. Gurnuo je Kasalicu u reklame, ali je sreća da se Zvezdin centarfor nije ozbiljnije povredio.
81` GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! 3:0 za Zvezdu! Borha!
Lazović je uposlio Vešovića koji je utrčao između dva protivnička igrača u šesnaesterac iskosa sa desne strane. Crnogorac je uposlio Kolumbijca koji je sa pet metara natrčao na loptu i zatresao mrežu Perića.
81` Kod gostiju izvršena je poslednja izmena. Ćovin umesto Čovila.
87` Milivojević je pokosio Cvetkovića sa leđa nakon što mu je pobegla lopta i zaradio javnu opomenu.
89` Nije uspeo Bubalo da iz dva pokušaja savlada Bajkovića. Dimitrijević je izgubio loptu ispred svog kaznenog prostora, a do nje je došao Bubalo. Prvi pokušaj je odbranio Bajković, a adrugi su Zvezdin čuvar mreže i Krneta izblokirali zajedničkim snagama.
90+1` Majstorija Hadžibulića, ali njegov pokušaj 'makazicama' završio preko gola. Centarfor gostiju je izmamio aplauze na otvorenoj sceni.

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Voši protiv Jagodine pobeda imperativ (SАSTАVI)

Izvor: Utakmica.rs, 31.Mar.2012

U Vojvodini meču s Jagodinom pridaju važnost kao da je derbi u pitanju, kao da na "Karađorđe" stižu Partizan ili Crvena zvezda. Više je razloga što je tako. Na jednoj strani je obaveza da se pobedom ublaže posledice neuspeha protiv OFK...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

UŽIVO SА MАRАKАNE: Crvena zvezda – Hajduk (18,00 časova)

Izvor: Utakmica.rs, 31.Mar.2012

Prolećni deo prvenstva je definitivno u znaku Crvene zvezde. Igrači iz Ljutice Bogdana igraju dobro, od šest utakmica (pet u prvenstvu, jedna u kupu) isto toliko puta su trijumfovali. Na stadion Crvene zvezde dolazi Hajduk (18,00 časova). Budući da prvi na tabeli,...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Šesta pobeda Zvezde u nizu

Izvor: B92, 31.Mar.2012

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Hajduk iz Kule na 'Marakani' sa 3:0 (1:0) u poslednjoj utakmici 21. kola Jelen Superlige Srbije...Pred skoro 23 hiljade gledalaca domaće je u vođstvo doveo Borha u 29. minutu, drugi gol prelepim udarcem postigao je Mladenović u 55, a konačni rezultat postavio je...

Nastavak na B92...

Raspucani Borha za trijumf crveno-belih protiv Kuljana

Izvor: Utakmica.rs, 31.Mar.2012

Prolećni deo prvenstva je definitivno u znaku Crvene zvezde. Igrači iz Ljutice Bogdana vezali su sedmi trijumf iz isto toliko utakmica. Na stadion Crvene zvezde došao je Hajduk i da je iskoristio svoje šanse utakmica je mogla da dobije drugačiji tok. Ovako,...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.