Otoplilo na Marakani, Zvezda – Spartak 1:0

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Mar.2012, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otoplilo na Marakani, Zvezda – Spartak 1:0

Crveno-beli su iskorisltili kiks Partizana u Novom Pazaru i približili se večitom rivalu na -8. U sjajnoj atmosferi, pred oko 35.000 gledalaca na Marakani, puleni Roberta Prosinečkog su pobedili dužnika iz prvog dela prvenstva, ekipu Spartaka sa 1:0.
U prvom poluvremenu viđena je bezidejna Zvezda, koja je imala jalovu inicijativu, bez konkretne prilike. U nastavku se razigrao Darko Lazović, koji je pravio dar-mar u odbrani Subotičana. Nekoliko njegovih upotrebljivih centaršuta igrači zvezude nisu iskoristili.
Lazović je i izveo udarac iz ugla posle kojeg su domaći poveli, a u gužvi u šesnaestercu gostiju nakon toga, najbolje se snašao Evandro za konačnih 1:0.
Zvezda nije oduševila, često niej imala rešenja kako da probije odbranu Spartaka, dok je odbrana u nekoliko navrata pojkazala nesigurnost, a to se naročito odnosi na Duška Tošića.
C. zvezda - Spartak ZV 1:0 (Evandro 65)

Stadion Crvene zvezde. Gledalaca: oko 35.000. Sudija: Boško Jovanetić (Užice).
Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović, Milivojević, Mijailović, Evandro, Lazović, Perović, Borha.
Spartak ZV: Aleksić, Stevanović, Bratić, Otašević, Puškarić, Kovačević, Adamović, Čović, Torbica, Đurđević, Despotović.
TOK MEČA:
0′ - Atmosfera na Marakani kao da je u pitanju meč protiv nekog evropskog velikana - oko 35.000 ljudi!
5′- Još uvek nije viđena ni jedna prilika, ali fudbaleri Crvene zvezde su nametnuli svoj stil igre od starta meča.
9′ - Prva šansa na meču i to za domaće. Borha je prošao po desnoj strani, uputio odličan centaršut, ali je Perović glavom bio zamalo neprecizan, lopta je otišla preko gola. U sledećoj akciji, Milivojević je uputio topovski udarac sa preko 25 metara ali je golman Spartaka Aleksić paradom sačuvao mrežu.
12′ - Spartak je zapretio - Torbica je prošao po levoj strani, uputio opasan centaršut u peterac Zvezde, ali su ispred Despotovića intervenisali Maksimović i Bajković.
15′ - Prvi žuti karton na meču zaradio je igrač gostiju Đurđević zbog prekršaja sa leđa nad Evandrom.
20′ - Crveno-beli pokušavaju da priđu što bliže golu Subotičana, ali se gosti za sada uspešno brane.
21′ - Despotović je kao furija prošao tri igrača Zvezde, ali ga je na domak šesnaesterca faulirao Tošić i sprečio ga da izađe jedan na jedan sa Bajkovićem. Štoper Zvezde je zaradio zbog faula žuti karton.
22′ - Poništen je gol Spartaku! Mikić je bio neoprezan na ivici kaznenog prostora, umesto da izbije loptu pokušao je da je primiri, iskrao mu se iza leđa Čović, postigao pogodak, ali je pre toga Mikić pao u duelu sa njim i sudija Jovanetić je svirao faul i pokazao žuti karton Čoviću. Sumnjivo...
23′ - Tošić rizikuje da bude isključen. Napravio je oštar faul u situaciji koja je bila bezopasna po gol svog tima, a već je 'požuteo'...
31′ - Adamović je zaradio javnu opomenu zbog faula nad Evandrom. Samo minut kasnije i Kovačević je 'požuteo' zbog prekršaja sa leđa nad Borhom.
33′ - Stopostotna šansa za Borhu! Nakon duplog pasa sa Lazovićem, Kolumbijac je šutirao 'mlako' po zemlji, sa nekoliko metara.
40′ - Milivojević je poslao još jednu 'bombu' na gol Spartaka, ali je njegov šut sa preko 20 metara završio tik pored leve stative Aleksića.
DRUGO POLUVREME
46′ - Bez promena u oba tima na poluvremenu.
50′ - Očekivalo se da će crveno-beli mnogo konkretnije krenuti ka golu gostiju, ali im to ne uspeva, jer se slabo kreću. Fudbaleri Spartaka su se povukli na svoju polovinu.

53′ - Lazović se budi u nastavku. Nanizao je u prodoru od aut-linije do kaznenog prostora Spartaka trojicu igrača, napravio sebi poziciju za šut, ali je to učinio slabo i neprecizno.
56′ - Nakon sumnjive situacije u kojoj je možda oštećen Spartak, viđena je i jedna diskutabilna sudijska odluka na štetu Zvezde. Lazović je uputio povratni pas na desetak metara od gola gostiju na koju je su krenuli Puškarić i Evandro, pa ostaje pitanje da li je igrač Spartaka odneo loptu ili Evandrovu nogu. Jovanetić je pokazao da od penala nema ništa.
58′ - Lazović se razigrao, svaki njegov prodor po desnoj strani stvara opasnost po gol Subotičana...
61′ - Lazović se na desnoj strani driblingom oslobodio jednog čuvara, a pored drugog uputio centaršut poluvisoko tačno na mesto odakle se izvodi penal, na loptu je naleteo Borha, ali je putirao preko gola.
64′ - 'Požuteo' je Lazović.

65′ - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! 1:0 za C. zvezdu, Evandro!
Lazović je izveo korner sa leve strane, glavom je pokušao Tošić, lopta se odbila do Borhe koji je sa manje od jednog metra izblokiran, a zatim je odskočila pravo na glavu Evandru na prvoj stativi kome nije bilo teško da zatrese mrežu.
66′ - Prva izmena u Zvezdi. Kadu je zamenio Milivojevića.
69′ - Nosković je zamenio Adamovića u ekipi Spartaka.
70′ - Sjajna koreografija na severnoj tribini Marakane uz transparent na kojem piše: 'Jedan klub vredi onoliko koliko vrede njegovi navijači'.
72′ - Prosineči je izvršio drugu izmenu, Mirić je ušao u igru umesto Perovića, a kod Subotičana Šarac menja Kovačevića.

78′ - Borha se sam izborio za poziciju da uputi udarac sa nekoliko metara, ali je ponovo šutirao slabo.
79′ - Dimitrijević je zamenio Evandra, koji je morao da napusti igru zbog lakše povrede.
80′ - Poslednja izmena u Spartaku. Ušao je Milivojev, a izašao Torbica.
81′ - Gostujući navijači koji su smešteni u popularnom 'kavezu' istakli su transparent: 'Gdelije sever bez provincije'.
84′ - Tošić u pojedinim trenucima deluje kao da je odsutan na terenu. Promašio je loptu kao poslednji igrač ispred Bajkovića, ali na sreću navijača Zvezde do nje je pre Čovića došao Bajković i izbio je daleko u polje.
86′ - Borha je oduzeo loptu Bratiću pored leve aut-linije, stuštio se ka kaznenom prostoru Spartaka, video samog Kadua na nekoliko metara od gola, ali se Brazilac u odsudnom trenutku okliznuo.
90′ - Inicijativa Spartaka traje desetak minuta, Zvezdini igrači su se povukli na svoju polovinu i panično se brane!
KRAJ MEČA

Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Crvena zvezda – Spartak ZV (17č)

Izvor: Utakmica.rs, 03.Mar.2012

Prvu utakmicu u prolećnom delu prvenstva Crvena zvezda igraće na marakani protiv Spartaka. Subotičani su dužnici igračima Roberta Prosinečkog budući da su ih savladali sa 2:0 u prvom delu sezone. Biće to pravi spektakl, očekuje se i veliki broj...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

JSL: Crvena zvezda - Spartak 1:0 (kraj)

Izvor: Sportal.rs, 03.Mar.2012

Proleće je stiglo na "Marakanu". Uprkos lošem prvom delu sezone njihovog kluba, navijači Crvene zvezde u velikom broju pristižu na naš najveći stadion gde od 17 sati ekipa Roberta Prosinečkog dočekuje Spartak na premijeri drugog dela sezone.

Nastavak na Sportal.rs...

Otoplilo na Marakani, Zvezda – Spartak 1:0

Izvor: Utakmica.rs, 03.Mar.2012

CRVENА ZVEZDА – SPАRTАK ZV 1:0 (0:0) STRELАC: 1:0 – Evandro u 65. minutu. STАDION: Crvene zvezde. GLEDАLАCА: 41.250. SUDIJА: Boško Jovanetić (Užice). POMOĆNICI: Vladimir Jovanović (Čačak)...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.