UŽIVO: Crvena zvezda - Cedevita 88:71 (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Crvena zvezda - Cedevita 88:71 (VIDEO)

Na portalu mozzartsport.com ispratite dešavanja iz Pionira u velikom regionalnom derbiju Grupe E Top 16 faze Evrolige

KRAJ!

40. minut - Sjajna akcija Micića i Dangubića koji hvata ali-up. Čak 20 razlike na kraju za Zvezdu

39. minut - Sada se igra gotovo bez odbrana.

38. minut - Pulen sa linije za slobodna bacanja pogađa tri  puta, ali čuje se pobednička pesma navijača Zvezde

37. minut - Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << će upisati četvrtu pobedu u Top 16 fazi Evrolige.

36. minut - To je to! Gudurićeva nova trojka za ogromnih plus 19. Nema više dileme oko pobednika

36. minut - Utisak je da je Zvezdi potreban još samo jedan pogodak, pa će Cedevita i psihološki da padne i da se preda.

35. minut - Miro Bilan je hladnokrvan sa kapice reketa, ali Zvezda ima Štimca

34. minut - Na jednoj strani Vajt opet precizan, ali Kvinsi Miler vezuje četiri poena. Najbolji igrač Zvezde večeras. Zvezda lomi meč u ovim trenucima.

34. minut - Pogađa Džejms Vajt, ali onda sledi još jedna trojka Zvezde, Branko Lazić je precizanm

33. minut - Uzvraća Fran Pilepić trojkom na drugoj strani, ali odmah sledi hitac Gudurića istom merom.

32. minut - Nova troka Vase Micića. Bivši plej Bajerna igra najbolji meč od dolaska u Zvezdu. Crveno beli vode sa 71:58

32. minut - Evo sada i Kvinsija Milera, posle lepe akcije cele ekipe, uzvraća Bilan

31. minut - Gudurić trojka, a onda i Karlo Žganec pravi namernu ličnu grešku. Micić pogađa jedan od dva penala.

31. minut - Počela je poslednja deonica. Bilan promašuje, a na drugoj strani greši Štimac

30. minut  - Zvezda promašila sledeći napad, pa je Gordić pogodio jedno slobodna bacanje. CEdevita hvata loptu i precizan je Pulen. Amerikanac u poslednjem napadu koristi i kontru, Cedevita se opet približila. Kraj treće četvrtine.

30. minut - CEdevita se mučila da postigne koš, ali je na kraju to uradio Miro Bilan.

29. minut - Mirna ruka Marka Gudurića ponovo donosi Zvezdi ubedljiviju prednost

28. minut - Miler pogađa sva tri penala, posle faula Žganeca pri šutu za tri poena. Crveno-beli ponvo imaju osetniju prednost.

27. minut - Konačno trojka za Zvezdu, pogodio je VAsilije Micić, a potom je iznudio i faul Nemanje Gordića

27. minut - Zagrebačka ekipa je ponovo prišla na šest porena zaostatka, a imala je i napad koji je sprečio Miler

26. minut - Opet Cirbes pogađa. Trenutnmo niko drugi nije raspoložen za igru u domaćoj ekipi

26. minut - Cedevita je stigla na minus šest, Henri VOker se dobro snašao pod košem Zvezde.

25. minut - Zvezda ima problem da postine koš, a i sa organizacijom napada u ovim trenucima.

- Nešto nije u redu sa Stefanom Jovićem, do sada je igrao samo četiri minuta.

24. minut - Konačno koš Zvezde, ko drugi do Cirbes, ali uzvraća i Cedevita na drugoj strani.

23. minut - Bilan pogađa jedan penal, Zvezda gubi napada, pa opet je precizan VAjt. Cedevita na jednocifrenom minutu - 50:42

- Inače, duelu u hali Pionir prisustvuje i nekadašnji napadač Crvene zvezde i kum Dejana Stankovića, Marko Pantelić

23. minut - Dobar prodor Džejkoba Pulena koji polaže loptu u koš i postiže 11 poen na utakmici

22. minut - Koševi sada padaju na sve strane, prvo Miro Bilan, pa ponovo Miler, onda i Vajt, Zvezda vodi sa 50:37

21. minut - Sjajno Kvinsi Miler otvara poluvreme, novom trojkom, a potom i Kinzi pogađa-

20. minut - Poslednji napad u prvom poluvremenu za Cedevitu rešen je trojkom Vokera... Razlika je sada samo devet poena. Na drugoj strani Rebić daje vrlo tešku dvojku i na odmor se odlazi sa 11 poena viška u korist crveno-belih.

19. minut - Lukavo se snašao kapiten Branko Lazić. Krenuo je u prodor ka košu, pokušao da doda loptu Cirbesu, ali je bio "pokriven" od strane dvojice protivničkih igrača. Ipak, uz naskok lopta prolazi kroz obruč, lagano. Na drugoj strani Vajt je dva pututa precizan sa penala, posle faula nemačkog centra. Cirbes sada ima tri faula, na minut pre odlaska na veliki odmor. U igru odmah ulazi Štimac.

18. minut - FANSTASTIČNO!!! Kako su se samo snašli igrači Crvene zvezde! I ponovo je proradila veza Kinzi - Cirbes. Sekund pre kraja napada Zvezda je izvodila aut ispod koša, a onda je usledio alej-up za novo povećanje razlike... Doduše, gosti su brzo vratili trojkom Vokera, ali Zvezda i dalje ima komotnih 12 poena više - 39:27.

17. minut - Knjiški izgrađena akcija za Majka Cirbesa, koji se lako otresao Bilana i zakucao loptu u koš. Asistencija se piše Kinziju.

16. minut - Druga trojka Marka Simonovića! Jako su falili njegovi koševi iz drugog plana u nekim prethodnim mečevima, ali sada je spreman da porazi Cedevitu.

15. minut - Fran Pilepić je bio precizan i on je jedan od tek četiri strelaca u timu Cedevite.

14. minut - Zvezda se ponovo odlično odbranila! Defanziva zaista funkcioniše vrlo dobro večeras, sve strune su dobro zategnute...

14. minut - Kod gostiju posle 13 minuta igre po dva faula imaju Vajt, Žganec i Pilepić.

13. minut - SIMONOVIIIIIIIĆ!!! Nije ga bilo nekoliko utakmica, zatajio je bio sa poenima, onda je eksplodirao protiv Igokee, a evo sada i njegove trojke, uz faul i dodatno bacanje! Nije pogrešio.

12. minut - Još jedna izgubljena lopta za Zvezdu, a to odmah kažnjava Vajt uz vrlo dobru centarsku tehniku i šut preko Micića! Gosti su u blagom naletu, a to će tajm-autom pokušati da preseče Dejan Radonjić.

12. minut - U igri je Marko Simonović, koji je dobio zaduženje da čuva Pulena. Ipak, najbolji igrač Cedevite bio je neuhvatljiv posle jednog brzog prodora...

11. minut - Najviši u skoku - Štimac! Ponovo je Zvezdin centar bio na visini zadatka i uvećao razliku! Na drugoj strani slično je reagovao Bilan...

11. minut - Crvena zvezda nije realizovala prvi  napad, dok na drugoj strani Žganec pravi oštar faul u ofanzivi na Laziću.

10. minut - Dva prilično konfuzna napada odigrali su jedni i drugi u poslednjim trenucima prve četvrtine. Ali, rezultat ostaje nepromenjen - Zvezda ima 14 poena viška!

10. minut - Jednom maši, dva puta - ne! Pulen pogađa trojku iz ugla. Rezultat je 26:12.

9. minut - Odlična odbrana Crvene zvezde! Štimac je ostao sam na Pulenu, koji je prvo pokušao za tri i bio neprecizan, a nakon što su gosti obezbedili novi napad Pulen je ponovo pokušao, ali kroz prodor... Ipak, loptu je pokupio upravo Štimac! Već u sledećem napadu Marko Gudurić koji je u međuvremenu ušao u igru iznudio je faul i bio precizan oba puta sa penala.

8. minut - Još jedan potencijalni problem za Zvezdu. Kinzi je nezgodno doskočio posle borbe za loptu i izgleda povredio levi skočni zglob. Uspeo je da iznudi faul, pa je zato oba puta bio precizan sa penala.

8. minut - I OPET - MILEEER!!! Ovog puta zakucavanje za najboljeg igrača Zvezde, nakon što je dobro namučio protivničku odbranu. Gosti nisu imali šansu da zaustave ovaj nebeski skok! To je njegov osmi poen na meču.



7. minut - Šteta! Imala je Zvezda priliku da dodatno uveća prednost, ali je Cedevita na jedvite jade uspela da se odbrani. Na drugoj strani Vajt je uspeo da iznudi drugi Micićev faul, ali Radonjić trenutno ne planira da bilo šta menja... Prvo bacanje je prošio Vajt, drugi put je bio sigurniji...

7. minut - Kakva rampa Milera Pulenu! Mislimo da će najbolji igrač Cedevite dobro razmisliti kada sledeći put bude krenuo ka košu... Još jedna dobra odbrana domaćeg tima, koji ponovo ima napad.

6. minut - I evo prvog koša iz igre za Cedevitu! I to kakvog. Džejms Vajt zakucava. Na drugoj strani Micić ubacuje novu trojku!!!



5. minut - Prednost uvećava Vasa Micić sa linije penala. A vrlo lako mogla je da bude još jedna 2+1 igra...

5. minut - Igrači Cedevite ne znaju šta ih je snašlo - promašaji se ređaju iz napada u napad! Još nemaju pogodak iz igre - 0/6 ukupno, po tri promašaja za dva i tri poena.

4. minut - Još jedan težak promašaj za goste otvorio je Zvezdi šansu da dođe do brzih poena, a to je upravo učinio Dangubić! Odlično se snašao u prodoru kroz reket i položio loptu na tablu. Zvezda ima dvocifrenu prednost već posle nepuna četiri minuta igre - 13:2.

4. minut - I evo je - još jedna trojka!! Nemanja Dangubić iz desnog ugla! Pionir je u ekstazi! Gosti su u prilično nezavidnoj situaciji...

3. minut - I evo problema za Zvezdu! Cirbes je u sledećoj odbrani napravio i drugi faul na meču, posle samo tri minuta igre. U igru je odmah ušao Štimac.

3. minut - I dok su igrači Cedevite prilično stegnuti usred prave eksplozije emocija na tribinama Pionira, igrači Crvene zvezde dobili su krila. Ovog puta akciju je rešio Cirbes, ispod samog koša.

3. minut - MILEEEEER!!! Trojka u poslednjim sekundama napada! Zvezda vodi rezultatom 6:2.



2. minut - Igrači Cedevite rešili su da odmah opterete unutrašnju liniju Zvezdinog tima faulovima. Na liniji slobodnih bacanja bio je Bilan, posle faula Cirbesa. Oba puta je bio precizan.

2. minut - MILEEEEER!!! Nebeski skok američkog asa i koš uz faul i pogođeno dodatno bacanje. Najbolji način da se započne meč. Pre toga Voker je promašio otvorenu trojku, kao i Kinzi na drugoj strani.

1. minut - Nisu ni igrači Crvene zvezde bili precizni u prvom napadu. Nemanja Dangubić se spetljao s loptom.

1. minut - I odmah u prvim sekundama Stefan Jović zaradio je prvi faul. Na sreću, košarkaši Cedevite nisu rešili akciju.

1. minut - Prvi napad na meču imaju košarkaši Cedevite.

KREĆEMOOOOOO!!!!

PETORKA CRVENE ZVEZDE: Jović, Kinzi, Dangubić, Miler, Cirbes.

PETORKA CEDEVITE: Gordić, Pilepić, Vajt, Voker, Bilan.

A sada je vreme za utakmicu! Još samo sedam minuta ostalo je do početka meča, navijači su zauzeli svoja mesta i zaista svako mesto je popunjeno. Još malo pa će ljudi jedni drugima stajati na glavi, čini se....

Deset minuta pre početka meča Pionir je u ekstazi - Novak Đoković je stigao u dvoranu Pionir! Gromoglasni aplauzi i pesme dočekali su najboljeg svetskog tenisera i ostrašćenog zvezdaša.



Košarkaši Cedevite dobijaju standardnu količinu "pozdrava" od strane navijača kada su utakmice ovakvog tipa u pitanju...

I zvanično - dvorana je ispunjena do poslednjeg mesta! Ostalo je svega još nekoliko mesta u loži, ali i to će uskoro biti popunjeno...

A sada malo o utakmici - ono što je interesantno jeste da će Cedevita imati svega deset igrača u rotaciji, dok je Crvena zvezda defiitivno u najboljem sastavu.

Prema poslednjim informacijama, Novak Đoković bi u halu Pionir trebalo da stigne u 19.50!

Velika pojačanja za Crvenu zvezdu! Podršku sa tribina pružiće svetski teniski broj jedan i srpski as Novak Đoković, kao i legendarni fudbaler Dejan Stanković, koji bi uskoro trebalo da dođu u beogradski hram košarke! Priča se i da je Crvena zvezda spremila prigodan poklon za najboljeg svetskog tenisera u vidu dresa.

Trener gostiju Veljko Mršić definitivno neće moći da računa na triling Babić, Arapović, Žorić.

Evo i malo kadrova sa terena pred početak utakmice.

Na konferenciji za medije pred ovu vrlo važnu utakmicu trener Dejan Radonjić istakao je da postoje određeni problemi sa povredama igrača. Ipak, kako se za sada može čuti, crveno-beli će u punom sastavu napasti Cedevitu.

Kao što ste već imali priliku da čitate na stranicama portala MOZZART Sport, oporavak Zvezdinog kapitena Luke Mitrovića teče po planu, ali njegov povratak na teren očekuje se tek krajem meseca, možda čak i početkom marta. Ali, ovi kadrovi mogli bi da ohrabre sve u Crvenoj zvezdi...

Oporavak teče po planu... @kkcrvenazvezda @LukaMitrovic9 pic.twitter.com/A4p6mbTBG0

Karte za ovaj meč bile su puštene u utorak, a već do srede ujutru bile su potpuno rasprodate. Očekuje se da u Pioniru neće moći nigde ni igla da padne, jer je Cedevita ostala dužna... Sat i petnaest minuta pre početka utakmice u dvorani je več oko 3.000 ljudi.

Sve češće viđamo košarkaše i generalno sportiste kako neposredno pre početak meča na teren izlaze sa slušalicama u ušima, kako bi se izolovali od buke sa tribina. Evo i kako je Džejms Vajt to odradio...

Za početak OVDE pročitajte najavu utakmice koju je za vas pripremio naš kolega Nenad Jovanović.

Poštovani čitaoci portala MOZZART Sport dobro veče i dobro došli u direktan prenos utakmice sedmog kola Top 16 faze Evrolige, koji će u dvorani Pionir odigrati košarkaši Crvene zvezde i Cedevite. Biće ovo treći susret prošlogodišnjih finalista plej-ofa Jadranske lige, ali prvi u evropskim okvirima ikada. Gosti iz Zagreba jedni su od retkih koji mogu da se pohvale da su dva puta zaredom savladali Crvenu zvezdu, posebno u istoj sezoni. Ali, ovaj susret je i za jedne i za druge više od igre, s obzirom na to da je ulog zaista ogroman. U slučaju pobede Crvena zvezda nastaviće da trasira put ka najvećem evropskom uspehu i plasmanu u četvrtfinale elitnog takmičenja, dok bi Cedevita eventualnim brejkom dodatno zakomplikovala situaciju u grupi i izjednačila se po broju trijumfa sa crveno-belima...

MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.