ZVEZDA SRUŠILA MANEKENE! Crveno-beli prošetali Milanom i upisali VAŽNU POBEDU, brine povreda Nedovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2024, 20:30

ZVEZDA SRUŠILA MANEKENE! Crveno-beli prošetali Milanom i upisali VAŽNU POBEDU, brine povreda Nedovića

Reprezentativac Srbije nije mogao da nastavi od momenta kada je dobio udarac.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na gostovanju Armani iz Milana sa 76:62 u meču 21. kola Evrolige. Ovim trijumfom Crveno-beli uspeli su da ublaže iznenađujuć poraz pretrpljen u Asvelu samo dva dana ranije.

Nakon nekoliko uvodnih minuta meča, gost iz Beograda počeo je da kontroliše utakmicu u svakom segmentu igre. Armani je na početku uspeo da parira, ali je Zvezda nošena sjajnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nemanjom Nedovićem imala blagu prednost. Kako se prva četvrtina bližila kraju, vođstvo Zvezde je raslo, a nakon prvih deset minuta gost je vodio 23:15.

Usledio je prazan i bezidejan hod Armanija, na početku je Zvezda uzvratila sjajnom serijom, ali je i ona utihnula u napadu, međutim ni blizu rivalu, te je prednost samo rasla. Ovaj meč ostaće upamćen i po tome što su u istom minutu čak tri igrača Zvezde u sudarima sa Kajlom Hajnsom zaradila povrede, zbog kog su morali van igre.

Četa Etorea Mesine odigrala je jednu od najslabijih četvrtina, a na kraju poluvremena domaćin je zaostajao 16 poena (31:47).

Furioznom serijom u nastavku istopili su zaostatak na -7, no ponovo su ušli u prazan hod pa je Zvezda uspela da se vrati na dvocifreni plus, koji je održavala do samog kraja četvrtine 47:57.

Ponovo je mini serijom domaćih Armani uspeo da se vrati u igru, međutim to je bilo sve od Manekena, a Zvezda je uspela da upiše veoma važnu pobedu.

Zvezdu je do pobede predvodio Rokas Gedraitis sa 21 poenom, Džoel Bolomboj dodao je 14, a Nemanja Nedović osam za samo sedam minuta na parketu. Sa druge strane, Bortolani je ubacio 14, Aleks Pojtres 12, dok su po šest dodali Hol i Hajns.

EVROLIGA, 21. KOLO

Četvrtak

Fenerbahče - Bajern Minhen 98:91 posle produžetaka

Panatinaikos - Monako 88:63

Olimpija Milano - Crvena zvezda (20.30)

Real Madrid - Valensija (20.45)

Petak

Efes - Virtus (18.30)

Barselona - Žalgiris (20.30)

Baskonija - Olimpijakos (20.30)

Partizan - Makabi (20.30)

Asvel - Alba (21)

Uoči meča:

#GameDAY

🏀 @EuroLeague R21

🆚 @OlimpiaMI1936

🕣 20:30

📍 Forum#kkcz #WeAreTheTeam pic.twitter.com/xJzJuAau7a

— KK Crvena zvezda Meridianbet (@kkcrvenazvezda) January 11, 2024

Faliće timu iz Milana Ševon Šilds i Nikola Mirotić, ali bi verovatno na terenu mogao da se očekuje NBA igrač Rodni Mekgruder koji je pre nekoliko dana pojačao italijanski tim. Takođe, na parketu će biti i bivši as Zvezde, motivisani Šabaz Nejpir.

Sa druge strane sigurno nema Nikole Topića, videćemo da li će se Luka Mitrović vraćati u sastav, a Džoel Bolomboj je takođe rovit.

Ovaj meč je izuzetno bitan u trci za TOP 10, a ko izgubi dodatno će se udaljiti od željene kote i sebi drastično pogoršati položaj. Zvezda je posle 20 mečeva na skoru 8-12, dok Armani ima 9-11.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.