Tumbin poziv iznenadio napadača, ali san se ostvario!

Izvor: Sportske.net, 12.Nov.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tumbin poziv iznenadio napadača, ali san se ostvario!

Napadač koji nastupa u Rusiji se nada da će zabeležiti prve minute u seniorskom nacionalnom timu.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković iznenadio je sve kada je na spisak reprezentativaca uvrstio i Đorđa Despotovića.

Nekadašnji član Crvene zvezde sa uspehom nastupa u ruskoj Premijer ligi u dresu Orenburga, a u razgovoru za Kurir priznao je da je i njega iznenadio poziv da se priključi "orlovima" pred mečeve sa Luksemburgom i Ukrajinom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
"Iznenadio me je poziv, ali sam se potajno nadao jer stvarno imam dobru sezonu. Pozvao me je selektor Ljubiša Tumbaković i rekao mi da me prati već duži period. Ne mogu da opišem kako sam se u tom trenutku osećao... Fenomenalno je blaga reč. Stvarno sam uzbuđen i taj osećaj me drži danima. Ovo je kruna karijere, na spisku sam reprezentacije, dobiću priliku da obučem dres Srbije" , oduševljeno je istakao 27-godišnji napadač.

Njemu će najveća konkurencija predstavljati sjajni Aleksandar Mitrović.

"Mitrović je vrhunski napadač, igra dugo u Engleskoj i što je najvažnije, redovno daje golove. Top je napadač! I ostali momci su kvalitetni, konkurencija ne manjka. Iskreno se nadam da bih mogao da dobijem šansu makar u jednoj utakmici koja nas čeka."

Novi saigrači mu nisu nepoznati.

"Poznajem sigurno 15 momaka koji su sada na spisku. Najbolji sam sa Nemanjom Maksimovićem, znamo se iz mlađih selekcija Crvene zvezde, a i zemljaci smo. On iz Banje Koviljače, ja iz Loznice. Njemu sam prvo javio, kada me je selektor pozvao", kazao je Despotović.

Srbija neće moći da računa na podršku sa tribina zbog kazne UEFA.





"Teško je igrati bez navijača, a Luksemburg nije za potcenjivanje. Znam da će biti dece na tom meču, ali nije to isto kad bude pun stadion. Ukrajina je motiv za sve u reprezentaciji, jer će svi hteti da se revanširaju za poraz od 5:0. Bio je to loš dan za momke i treba ga ispraviti na terenu. Evropsko prvenstvo je san za svakog od nas, šansu koju nam daje baraž moramo iskoristiti", istakao je napadač koji je potom otkrio da je bio u konkurenciji da obuče i dres nacionalnog tima Bosne i Hercegovine nakon što je već bio član mlađih selekcija Srbije.

"Pratili su me još dok sam igrao u Astani i tada je bilo nekih kontakata. Onda sam se povredio... Moj san je bila samo reprezentacija Srbije. Opet, ne mogu, a da ne kažem da deo mog srca uvek kuca za Republiku Srpsku", kazao je Despotović.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.