Izvor: Danas, 08.Feb.2016, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojkama po Igokei

Beograd - Mučan osećaj posle izgubljenog duela od Darušafake u Istanbulu i propuštene šanse za još jedan evroligaški brejk, košarkaši Crvene zvezde u razmaku od samo tri dana pretvorili su u zadovoljstvo trijumfom nad Igokeom u Laktašima (74:54). Naplatili su time crveno-beli šampionu BiH za pretrpljeni poraz sa blamantnim karakteristikama u prvom delu sezone u Pioniru, ostavši pritom u konkurenciji za drugo mesto na tri kola do kraja regularnog dela ABA lige.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas <<
  Marko Simonović uspeo je u intermecu između Istanbula i Laktaša da "opere ruke u Moravi" i natrlja rumenilo na obraze zbog loših partija u poslednje vreme. Osećaj odgovornosti potencijalni reprezentativac Srbije i vlasnik svetskog srebra iz Španije "preveo" je na gostovanju Igokei u šutersku kliniku za tri poena, predvodivši "ol star" spoljnu liniju Zvezde (uključujući i poziciju krilnog centra) sa ukupno 13 trojki iz 29 pokušaja.

Način na koji su Lazić i saigrači trijumfovali u Laktašima u dobroj meri se kosi sa "statističkom logikom"; crveno-beli su bolje šutirali za dva (50 odsto) i tri poena (45 odsto), nego sa linije slobodnih bacanja (42 odsto), pritom su šutirali više puta van nego unutar linije 6,75.

Da će na sinoćnjem duelu bekovi odgovoriti kritičarima koji smatraju da Zvezdini šuteri ove sezone mahom "love u mutnom" bilo je jasno već nakon prva dva-tri minuta kada je Dangubić ubacio dve trojke. Brze dve lične greške Cirbesa i Milera onemogućile su crveno-bele da povećaju kreativnost u napadu, jer su napokon imali više od dve opcije. Ulaskom Simonovića gosti su još više dobili na širini u ofanzivnom segmentu, maksimalno koristeći evidentu tromost protivničkih krilnih centara. Popularni Simon je odmah ispalio tri hica van 6,75 od kojih su prva dva pogodila u centar mete. Zvezda se automatski odlepila na dvocifrenu razliku, ali je poput štrebera "nabubala" akcije za spoljne igrače, potpuno zanemarivši centre. Protivnik je u trećoj deonici osetio da je trenutak za povratak u rezultatski život, serijom od 13:0 prednost gostiju od 21 poena, pretvorio je u devet poena zaostatka, opipljivih poput igračke iznad bebinog kreveca. Da je prethodni meč u Istanbulu bio samo loš dan Miler je pokazao upravo u trenucima kada je neko morao da primiri "raspojasane" domaće igrače. Na njegove dve trojke, nadovezao se Simonović (ukupno pet), predavši štafetu u poslednjoj četvrtini Laziću i Guduriću. NJih dvojica su briljantnom odbranom na liniji dodavanja presekli čak četiri lopte i u "čistim" kontranapadima poslednja tri minuta utakmice pretvorili u lagani trening-meč u kome su učestvovali i Rebić i Tejić.

Dozetov dres u legendi

Uoči sinoćnjeg meča uprava Igokee penzionisala je dres Milana Dozeta sa brojm 6 iz šampionske generacije2012/13. On je podignut o svodove hale; time je klub želeo da iskaže zahvalnost prema igraču koji je od 2010. do 2014. igrao za Igokeu, kada je odlučio da se penzioniše. Dozet je ponikao u Partizanu, igrao je i za Crvenu zvezdu, kao i za brojne inostrane klubove.

Pribojavali smo se meča

- Igokea igra dobro u poslednje vreme, pokazala je kvalitet da može igrati na zavidnom nivou, vrlo je blizu i opstanka u ABA ligi što im je i cilj. Mi smo se pribojavali ovog meča, međutim ušli smo dobro u dvoboj. U drugoj četvrtini smo imali jedan slabiji period u odbrani ali nakon toga smo se vratili dobroj odbrani, došli smo do lakih poena. Služio nas je šut za tri poena i mislim da smo na kraju uspeli zasluženo da slavimo - istakao je Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.