Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2020, 17:12

Tripleta u Primaveri i dani kada se Đenova "zaljubila" u Ričmonda Boaćija (VIDEO)

Od turnira u Vićenci do Latine i Crvene zvezde

Đenova je klub kroz koji je godinama unazad prolazio ogroman vrlo kvalitetnih i talentovanih igrača, ali to uglavnom nije imalo previše uticaja na ozbiljne rezultate prvog tima, iako je u jednom trenutku omladinski tim Grifona bio najjači u Italiji. Upravo tih trenutaka između 2009. i 2010. godine prisetio se portal Genoanews1893. Omladinci kluba sa stadiona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Luiđi Feraris su se tada domogli triplete, osvojivši šampionat Primavere, Kup Privavere i potom Superkup Primavere u kojem je zablistao Ričmond Boaći. Tada mladi napadač iz Gane postigao je dva gola u ubedljivoj pobedi nad Milanom od 5:0 i najavio da bi mogao da ima blistavu karijeru. Već u aprillu 2010. godine Boaći je debitovao i za prvi tim, ali ga je kasnije put odveo u drugom pravcu.

Boaći je u omladinski pogon stigao 2008. godine, nakon što je zablistao na turniru u Vićenci, gde su ga prepoznali skauti Đenove i prosto se zaljubili u način na koji je igrao. Njegovi saigrač iz DC Junajteda su se vratili u Akru, a on je ostao u Đenovi.

Zanimljivo, u pomenutom Superkupu Italije, odigranom na Luiđi Ferarisu pred 2.229 gledalaca, mladi Boaći je igrao na poziciji bočnog napadača, s obzirom da je sam špic napada bio rezervisan za sadašnjeg napadača Venecije Đanmarka Zigonija, koji je takođe postigao dva pogotka na tom meču. Od poznatijijih igrača Đenove na tom meču bili su i golman Matija Perin, zatim Stefano Sturaro i Franko Sukulini. Sa druge strane u navali je bio Simone Verdi, a na klupi Matija de Šiljo, dok ostali nisu izrasli u previše ozbiljne igrače. Neki su po nižim ligama, a neki su i odustali od fudbala.

Boaćijeva seniorska karijera je ozbiljno procvetala tek odlaskom u Seriju A. Kao pozajmljen igrač Đenove u sezoni 2011/2012. Boaći je postigao 12 golova na 36 odigranih utakmica, dok je u narednoj postigao 11 na 32 meča, uz šest asistencija. O tome kako se na njegov razvoj gledalo na Apeninima potvrđuje i takozvani suvlasnički ugovr sa Juventusom od jula 2012. godine, koji je na kraju kompletiran slanjem Ćira Imobilea na suprotnu stranu u sličnom aranžmanu.

Debitanski nastup u Juventusu Boaći nikad nije dočeklao, već je usledila pozajmica u Elče, a potom i odlazak u Atalantu. Đenova je svoju polovinu prodala za 1.300.000 evra, dok je Juventus svoj deo zadržao još godinu dana. Boaći je u sezoni 2014/2015. dobio šansu u Bergamu. Odigrao je 22 meča i postigao pet golova, od čega dva u Kupu Italije. Iako je Atalanta ostatak njegovog ugovora otkupila od Juventusa na leto 2015. godine za 1.600.000 evra, usledila je pozajmica u Rodu, pa u Latinu sa obaveznim otkupom. Već u januaru bio je u Crvenoj zvezdi, gde se preporodio. U februaru 2018. godine napravio je transfer karijere, pošto je prešao Đijangsu za 5.500.000 evra. Taj potez je finansijski bio islativ, ali je uticao da Boaći potpuno padne u formi, u koju nije uspeo u potpunosti da se vrati u drugom mandatu u crveno-belom dresu, koje su obeležile povrede.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.