Tri stative, dve prečke, pobeda Zvezde

Izvor: B92, 10.Sep.2016, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri stative, dve prečke, pobeda Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde lako su stigli do sedme pobede u Superligi ove sezone.

Crveno-beli su pred nekoliko hiljada svojih navijača bez mnogo muke savladali debitanta u SL i poslednjeplasirani tim lige Bačku sa 2:0.

Aktuelni šampion je meč rezultatski rešio već u prvom poluvremenu, pogocima Aleksandra Lukovića iz penala u 12, te Petra Orlandića u 35. minutu.

Miodrag Božović je meč počeo sa sedmoricom stranaca u prvoj postavi (dvojica iz eks-Ju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << država), Ruis je dobio ulogu koju je prethodno imao Aleksandar Katai, dok se na golu umesto nepouzdanog Damira Kahrimana našao Nemanja Supić.

Iako je Zvezda uglavnom kontrolisala ritam meča i diktirala tempo, obe ekipe su tokom 90 minuta imale nekoliko sjajnih šansi za gol, a peta puta su pogađali okvir gola.

Što se tiče domaćina, koji nije baš lako pronalazio put do kaznenog prostora Bačke, Donald je pogodio stativu sa 20 metara u drugom poluvremenu, a pet minuta pre kraja Srnić prečku.

S druge strane, Čeković je u prvom poluvremenu propustio zicer kada je izašao sam na Supića, posle velike greške Donalda, a još bolji zicer nije iskoristio Luka Luković.

Zvezdino dete je sredinom drugog delu igre ostalo samo na osam metara, ali je prebacio ceo gol. Obojica igrača uspela su da pogode okvir gola, Luković stativu, a Čeković prečku.

Zvezda iz osam utakmica ima 22 boda, a Bačka samo četiri. U sledećem kolu crveno-bele očekuje "večiti" derbi sa Partizanom, u Humskoj 17. septembra.

Prvih desetak minuta nije donelo mnogo razloga za zadovoljstvo navijačima, igralo se između dva kaznena prostora, uglavnom nepovezano i bez prave ideje s obe strane.

Ipak, Zvezda stiže do vođstva u 12. minutu. Prvi kvalitetan napad doneo je crveno-belima penal. Poletanović je sjajno proigrao Kangu na ivici kaznenog prostora, ispred njega je bio otvoren put ka golu Bačke, pa ga Đurić obara s leđa. Sa bele tačke pogodio je kapiten Aleksandar Luković 1:0.

Fantastičnu šansu za izjednačenje propustili su u 22. minutu gosti. Pogrešio je Donald i bukvalno "proigrao" Čekovića koji je izašao sam na Supića, ali on sjajnom intervencijom nogom pokazuje da je Božović doneo dobru odluku što mu je dao šansu na golu.

Nekoliko minuta kasnije Bačka je opet zapretila, u dobroj poziviji našao se Luković, ali slabo reaguje ispred Supića. Zvezda kontroliše ritam meča, ali teško dolazi do kaznenog prostora rivala, koji opasno preti iz kontranapada.

Desetak minuta pre poluvremena Zvezda duplira vođstvo. Mouče je pokrenuo akciju po levoj strani, delovalo je da nema rešenje, ali uspeva da u kaznenom proigra Petra Orlandića koji reaguje brže od čuvara i postiže svoje četvrti gol u sezoni – 2:0.

Pritisak Zvezde u finišu poluvremena, dobar šut Donalda sa ivice kaznenog prostora, Stepandić je bio daleko od lopte, ali onda prolazi pored leve stative.

Na startu drugog poluvremena prvu šansu imala je Bačka, ovaj put je opasno zapretio Luković, šutirao je sa oko 20 metara, ali je na njegovu nesreću pogodio samo stativu.

Nisu prošla ni dva minuta, a okvir gola se tresao i na drugom delu terena. Opet je sa distance šutirao Donald, Stepandić je ostao ukopan, ali je i ovom prilikom lopta završila "na stativi".

Pola sata pre kraja gosti su još jednom bili na korak od gola, Čeković je pogodio prečku udarcem iskosa sa desne strane, da bi u nastavku akcije zicer promašilo Zvezdino dete Luković, bukvalno je sa 7-8 metara prebacio gol.

Nekoliko minuta kasnije sa distance se oprobao i Kanga, ali za razliku od Donalda to je bilo daleko od gola gostiju.

Zvezda je umirila goste nakon desetak rizičnih minuta, potpuno kontroliše ritam meča i privodi duel kraju. Petnaest minuta pre kraja Plavšić pokušava da proigra Orlandića u kaznenom, a on dobija žuti karton zbog simuliranja penala.

Srnić pokušava da atraktivno proigra Orlandića sa leve strane, ali crnogorski napadač ne uspeva da umiri loptu koja završava u rukama Stepandića.

Sjajna šansa za Srnića pet minuta pre kraja, imao je otvoren put ka golu Bačke, odlučio se na lob udarac, prebacio je Stepandića, ali pogađa prečku.

Okvir gola je sprečio pravu goleadu na "Rajku Mitiću", u nadoknadi vremena stativu je pogodio i Orlandić.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.