Tri Zvezdina pravca: Dve pobede, poraz Darušafake ili odluka u Istanbulu

Izvor: MozzartSport.com, 23.Mar.2017, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri Zvezdina pravca: Dve pobede, poraz Darušafake ili odluka u Istanbulu

Crveno-beli drže sve u svojim rukama, ali im neće biti nimalo lako da se domognu plasmana u TOP 8 fazu takmičenja

"Ne znam kakav im je raspored, ali možda i mi možemo da im pomognemo što se kaže. Igramo toplo-hladno, eto kod kuće protiv Baskonije, koja je tu negde u borbi za TOP 8, i sa Darušafakom koju smo već dobijali i u kupu izbacili", rekao je prvotimac Galatasaraja Vladimir Micov nakon poraza od Crvene zvezde u Beogradu pre tačno mesec dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Komentari navijača srpskog šampiona uglavnom su glasili "samo nemojte vi da nam pomažete", ali bi Galatasaraj sada indirektno mogao stvarno da pomogne crveno-belima jer će mu u petak protivnik biti Darušafaka, ekipa koja se nalazi na devetom mestu evroligaške tabele sa dve pobede manje od osmoplasiranih Beograđana.

Izabranici Dejana Radonjića će i dalje gledati samo svoje rezultate, ali bi eventualno slavlje ekipe Ergina Atamana zaista moglo da bude važan rasterećujući faktor pred okršaj sa Barselonom u Blaugrani, ali i Uniksom 31. marta u Beogradu.

"Pokušaćemo sve da uradimo. Sigurno da je fizički umor prisutan, posle ovako teške utakmice, bilo je stvarno iscrpljujuće. Danas imamo trening, a već u 18 časova letimo za Barselonu. Imaju dosta kvalitetnih igrača, ove sezone im nešto ne funkcioniše kako treba, imali su dosta povređenih igrača, što im je dosta promenilo sezonu. Oni su svi takmičari, tražiće nešto pozitivno iz te utakmice, a mi moramo da budemo na svom maksimumu, nametnemo svoj način igre, odigramo dobru odbranu i pokuašmo da dođemo do pobede", rekao je Nemanja Dangubić.

Crveno-beli imaju sve u svojim rukama i sa pobedama nad Barselonom i Uniksom bi obezbedili plasman u TOP 8 fazu. Jedan poraz Darušafake u naredna dva kola (Galatasaraj i Bamberg) bi značio da bi Zvezdi i jedna pobeda u ta dva meča bila dovoljna, dok bi eventualna oba slavlja Darušafake, uz jednu ili nijednu pobedu crveno-belih značilo da bi odluka morala da padne u Istanbulu 7. aprila - u direktnom obračunu između Darušafake i srpskog šampiona.

Zvezda neće gledati samo Darušafaku, već i Anadolu Efes, koji ima pakleno težak raspored do kraja ligaškog dela sezone, identičan odnos pobeda i poraza, ali i bolji međusobni skor. Sastav Velimira Perasovića u naredna dva kola dočekuje Fenerbahče i Olimpijakos, a onda ide na noge Real Madridu.

Mnoge opcije su još uvek u igri, ali ono što je u ovom trenutku najvažnije za crveno-bele jeste da sudbinu drže u svojim rukama i direktno o njoj odlučuju.

RASPORED DO KRAJA LIGAŠKOG DELA:

CRVENA ZVEZDA (15-12)

24. mart: Barselona (G)

31. mart: Uniks (D)

7. april: Darušafaka (G)

ANADOLU EFES (15-12)

23. mart: Fenerbahče (D)

30. mart: Olimpijakos (D)

7. april: Real Madrid (G)

DARUŠAFAKA (13-14)

24. mart: Galatasaraj (D)

30. mart: Bamberg (G)

7. april: Crvena zvezda (D)

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.