Treneri: Zakuvalo se pobedom Zvezde

Izvor: Mondo, 14.Nov.2012, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treneri: "Zakuvalo" se pobedom Zvezde

Nekadašnji treneri crveno-belih ističu da posle nedeljnog derbija ne bi trebalo donositi ishitrene zaključke o vrednostima "večitih rivala".

Način na koji je Crvena zvezda Diva savladala Partizan mt:s (92:78), praktično na gostujućem terenu, bio je iznenađujući za sve.

Pristalice crveno-belih sada su na "sedmom nebu", dok u taboru šampiona uveliko rade na analizi i otklanjanju uzroka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji su doveli do ubedljivog poraza.

Međutim, iskusni treneri, koji su (i u više navrata) sedeli na klupi Zvezde, u anketi dnevnog lista "Sport" podvlače da jedna pobeda, ma kakva bila, ne može da označi "primopredaju vlasti" u košarkaškom Beogradu.

"Zvezda je pokazala da ima mnogo više zdrave energije, koncentracije i kvaliteta, ali bilo bi neozbiljno donositi euforične zaključke. Najrealnije bi bilo da kažem kako je utakmicom u nedelju konkretizovan najveći kvalitet ABA lige - neizvesnost", rekao je Aleksandar Trifunović.

On veruje da će Partizan u narednim danima "promućkati sastav" i pokušati da pronađe kompatibilnije igrače, "u službi kolektivne igre".

Stevan Karadžić konstatovao je da pobeda u poslednjem derbiju mnogo više znači Zvezdi, nego što bi značila crno-belima, da je ishod bio obrnut.

"Zvezdi je bilo potrebno tako nešto, da bi totalno renovirani tim stekao samopouzdanje i razbio psihološku barijeru punog Pionira. Ne pamtim kada je Partizan primio 53 poena za poluvreme".

Karadžić je dodao da Partizan ima mlad tim, "koji neiskustvo nadoknađuje neviđenom potrošnjom energije".

"Oni sada neće moći da sačekaju sledeći derbi da se revanširaju!"

Karadžić je ocenio da će Zvezda "ozbiljno konkurisati Partizanu, ako ovako nastavi", ali nije zaboravio da pomene ni sve bolju ekipu Radničkog iz Kragujevca.

Trener u "penziji" Vladislav Lučić smatra da je Zvezda u derbiju pokazala "ogroman napredak" i da je mnogo važno to što se, pored Partizana, na ovim prostorima javlja još klubova sa kvalitetom i ambicijama.

(MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.