Trener Jang Bojsa: Ne smemo dozvoliti da nas isprovociraju

Izvor: B92, 03.Okt.2023, 18:19

Trener Jang Bojsa: Ne smemo dozvoliti da nas isprovociraju

Trener Jang Bojsa Rafael Viki svestan je da će navijači na "Marakani" biti od velike pomoći fudbalerima Crvene zvezde.

Dva tima sastaju se u sredu od 21.00 čas u okviru drugog kola Lige šampiona.

Viki može da računa praktično na sve prvotimce.

"Tim je kompletan sa izuzetkom veziste Kastriota Imerija. Gotovo svi igrači su mi na raspolaganju za ovu utakmicu. Znamo šta da očekujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Crvene zvezde. Imali smo puno utakmica bez mnogo pauze između i kao što sam rekao, izuzev jednog igrača nemamo druge povrede. Nije situacija takva da smo probali razne formacije. Igrali smo kao i prethodnih 15 meseci. Već imam ideju kako treba da igramo sutra", rekao je Viki.

Kaže da dobro poznaje crveno-bele, koje je gledao u više navrata ove sezone.

"Pogledao sam različite utakmice Crvene zvezde iz lige i sa Mančester sitijem. Poznat nam je protivnik, znamo da je to odličan tim i veliki klub i zato znamo šta nas sutra čeka. Što se tiče te tradicije i istorije, između Jang Bojsa i klubova iz Beograda, nije mi to iskreno poznato, a nije ni odlučujuće za sutrašnju utakmicu".

Biće ovo repriza plej-ofa kvalifikacija iz 2019, kada je Zvezda prošla u Ligu šampiona.

"Ja lično 2019. godine nisam bio ovde. Ne mogu o tome mnogo da kažem, to može Ulisi. Ta utakmica nije relevantna za sutrašnju. Sigurno je dobro što su neki igrači doživeli ovaj teren, ali četiri godine u fudbalu su mnogo. Ne mogu što se drugih stvari tiče da komentarišem 2019. godine. Drago mi je što smo ovde, ovo je Liga šampiona, ući ćemo u utakmicu i hoćemo da pobedimo, to je naša ideja, ali to nije jednostavno nikada u Ligi šampiona. Imamo ambiciju i ona se sigurno ne menja".

Na stadionu će biti gotovo 50.000 domaćih navijača.

"Ne može se trenirati taj osećaj. Neki su to doživeli, a mi kao stručni štab ćemo pripremiti svoj tim. Biće žučno, glasno, slaviće se svaki pogodak, ali moramo to da preokrenemo to u pozitivnu situaciju za nas. Za takve utakmice se vežba i trenira. Koga god da pitate da li hoće da igra pred tihim ili bučnim navijačima, reći će vam ovo drugo. Ne može ovakav stadion da bude tih, na nama je da preokrenemo tu atmosferu, da igramo sa mnogo vere, kao protiv Lajpciga. Videćemo da li ćemo uspeti da utišamo stadion sa 50.000 navijača. Ne smemo da dozvolimo da nas isprovociraju".

Viki nije najsigurniji da li ovaj (dvo)meč može da se okarakteriše kao bitka za treće mesto u grupi, u kojoj su još Siti i Lajpcig.

"Teško je to reći. Znamo da je Mančester siti najbolji tim, barem po mom mišljenju. Lajpcig je super tim iz Bundeslige. Mi smo u ta četiri tima, jesmo autsajderi, ali ulazimo sa ambicijom u meč. Ulazimo u meč želeći da postignemo pogodak. Da li će ova dva meča biti odlučujuća, teško je reći. To su sve nadmetanja i u svakoj utakmici hoćemo da uzmemo tri boda. Ne mislim da će samo ove dve utakmice biti odlučujuće", podvukao je Viki.

Pred ovu utakmicu govorio je i Barak Bahar, kao i Mirko Ivanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TRENER JANG BOJSA PRED ZVEZDU: Istorijat nebitan, ne smemo da dozvolimo da nas isprovociraju

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2023

Igraće pred punim tribinama...Trener Jang Bojsa Rafael Viki svestan je da će navijači na "Marakani" biti od velike pomoći fudbalerima Crvene zvezde...Dva tima sastaju se u sredu od 21.00 čas u okviru drugog kola Lige šampiona, a strateg Švajcaraca može da računa na gotovo sve igrače...- Tim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.