Tomić pred Cedevitu: Prerano ih otpisuju

Izvor: Mondo, 02.Nov.2018, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić pred Cedevitu: Prerano ih otpisuju

Trener Crvene zvezde pred derbi 6. kola ABA lige posebno upozorava na rivalovu sposobnost da se vrati iz velikog rezultatskog deficita.

Košarkaši Crvene zvezde mts u odličnom raspoloženju dočekuju utakmicu 6. kola ABA lige. Crveno-beli iza sebe imaju fantastičnu utakmicu u Evrokupu, jer su pred punim tribinama veoma ubedljivo savladali Galatasaraj (87:57).

Naredni rival izabranicima Milana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Tomića biće dobro poznati rival, sa kojim Zvezda godinama unazad igra uzbudljive utakmice i gradi ozbiljan rivalitet.

To je Cedevita, koja je uoči ovog meča pojačana Džejkobom Pulenom, a od pre desetak dana je sa klupe predvodi Slaven Rimac, koji je nasledio Sita Alonsa u sklopu sveobuhvatnih promena u klubu.

Nema dileme da je pred crveno-belima jedan od najtežih ispita u ABA ligi, a podrška sa tribina biće neophodna u želji da se domaći teren i ovog puta sačuva.

"Očekuje nas jedna vrlo jaka i dobra utakmica. Cedevita je do sada igrala sa dosta uspona i padova, ali ima svoj kvalitet. Gubili su i od Lokomotive i od Budućnosti velikom razlikom, pa su pronalazili način da se vrate u utakmicu, a ovu poslednju protiv Budućnosti i da dobiju", podseća Milan Tomić.

"Pokazali su reakciju promenom trenera i vidim da ih mnogi prerano otpisuju. Niti su ti ljudi zaboravili da igraju košarku, a imaju dobre pojedince, sa iskustvom i kvalitetom i velikim brojem ovakih utakmica u karijeri. Uz to su se pojačali, dovođenjem Pulena. Sigurno će biti dobar protivnik i zato moramo da odigramo sa puno energije i da budemo fokusirani od početka do kraja, jer ponavljam, mogu da reaguju i da se vrate u svaku utakmicu i pored velikog zaostatka", rekao je strateg crveno-belih.

Svoja očekivanja izneo je i krilni igrač Ognjen Dobrić.

"Očekuje nas utakmica sa jako kvalitetnim protivnikom. Pokazaće reakciju sa dolaskom novog trenera Salavena Rimca, a već su pokazali koloko mogu da budu opasni i kvalitetni drugim poluvremenom protiv Budućnosti. Tom pobedom i načinom na koji su je ostvarili pokazali su da su tim i da imaju karakter. Imaju dobru ekipu koja je pojačana Džejkobom Pulenom koji je svima dobro poznat, a tu su i Kobs, Bel i Agilar... Moraćemo da odigramo dobru timsku utakmicu i uz podršku sa tribina, koja se videlo koliko nam znači protiv Galatasaraja, nadam se da ćemo doći do pobede", istakao je Ognjen Dobrić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.