Tomas Satoranski za MOZZART: Strategija nam je uspela! Izolovali smo mozak Crvene zvezde - Markusa Vilijamsa

Izvor: MozzartSport.com, 19.Mar.2015, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomas Satoranski za MOZZART: Strategija nam je uspela! Izolovali smo mozak Crvene zvezde - Markusa Vilijamsa

"Marjanović je po ko zna koji put odigrao fantastičnu utakmicu. Iskreno, nismo znali kako da ga zaustavimo. S obzirom na to kako igra, nema sumnje da je postao fantastičan košarkaš", rekao je mladi bek

Ako treba tražiti razloge slabije igre Markusa Vilijamsa u porazu Crvene zvezde od Barselone, onda je odgovor samo jedan - Tomas Satoranski! Češki reprezentativac bio je poput čička, konstantno uz organizatora igre crveno-belih i tako njegov učinak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sveo na minimum (4p, 7as)! A kako sam Satoranski otkriva, to je i bio "ratni plan" katalonskog giganta pred ovu utakmicu. Podsetimo, isti recept iskoristili su i igrači Olimpijakosa i Reala na istom ovom mestu u prethodnom periodu...

"Kompletna timska strategija pred ovu utakmicu bila je da igramo izuzetno agresivno na njemu, da mu ne dozvolimo da distribuira loptu tako lako. Svesni smo bili i toga da može da ubaci neke jako teške šuteve, zato nam je bilo potrebno da ga izmorimo brzo i učinimo sve da ga izolujemo iz igre, u čemu smo na kraju uspeli", rekao je Satoranski za MOZZART Sport posle utakmice.

Ali, učinak mladog češkog internacionalca nije se ogledao samo u odrađivanju defanzivnih zadataka, pošto je na velike muke stavljao Zvezdinu odbranu. Ali, on je pre svega naglasio da je iskustvo njegovih saigrača prelomilo utakmicu.

"Bila je to jako teška utakmica za nas, a mi smo i očekivali da će biti ovako napeto. Publika u ovoj hali je luda, zaista! Sa takvim navijačima nije ni čudo što Zvezda igra dobro na svom terenu. Najvažnije od svega bilo je to što smo igrali čvrstu odbranu tokom svih 40 minuta, ali i što smo došli u priliku da pokupimo čak 17 lopti, što nam je dalo dosta mogućnosti da ispravimo eventualne greške. U nekoliko navrata gubili smo konce ove utakmice i bili su nam potrebni poeni iz drugog pokušaja kako bismo se vratili i pobedili".

Učenici Ćavija Paskvala nisu gubili nadu, iako su igrači Zvezde bili na talasu odlične igre u drugoj polovini treće deonice i imali prednost. Na kraju se strpljivost isplatila...

"Bilo je izuzetno važno da pobedimo ovu utakmicu i da ne izgubimo samopouzdanje u prelomnim trenucima, što nam se možda i dešavalo u prethodnim mečevima. Zato smo dali svoj maksimum, iskoristili greške protivnika i napravili rezultat koji smo toliko tražili".

Satoranski nije ostao imun na magičnu igru Bobana Marjanovića, koji je još jednom pokazao klasu i umalo uništio mašineriju sa Pirineja.

"Marjanović je po ko zna koji put odigrao fantastičnu utakmicu. Iskreno, nismo znali kako da ga zaustavimo. Za njegovu visinu on je izuzetno pokretan igrač, što mu je otvorilo prostor da postigne neke vrlo bitne poene. S druge strane, skokom je držao napad svog tima. S obzirom na to kako igra, nema sumnje da je postao fantastičan košarkaš".

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.