Težak poraz Zvezde od Albe u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2021, 09:09

Težak poraz Zvezde od Albe u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u dvorani "Aleksandar Nikolić" od berlinske Albe sa 78:63 u meču petog kola Evrolige.

Izabranici Dejana Radonjića vezuju drugi poraz u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju. Nakon poraza u Moskvi od CSKA, ovoga puta Zvezda je poražena u Beogradu od Albe.

Nemačka ekipa, sada već tradicionalno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravi velike probleme crveno-belima, pošto ih pobeđuju šesti put zaredom.

Zvezda je solidno ušla u meč, uspela da dođe do par lakših poena, a na drugoj strani potpuno limitira rivala.

Veoma tvrdo igralo se u prvoj četvrtini i obe ekipe nisu imale laka rešenja za postizanje koševa.

Nakon prvih 10 minuta utakmice, rezultat je bio 12:10 za Albu.

Gosti iz Nemačke u drugu četvrtinu ulaze znatno bolje. Zvezda je imala ogromne muke u napadu, dok je sa druge strane Alba uspela da pogodi par šuteva sa distance.

Nezadovoljni sudijskim odlukama, košarkaši Crvene zvezde napravili su mnogo grešaka, dobili i dve tehničke, što Alba koristi da stekne maksimalnih 28:12.

Vođeni odličnom podrškom sa tribina, crveno-beli uspeli su da naprave seriju 8:0 i rezultatski se vrate u meč.

Ipak, Alba je bila skoncentrisanija u finišu prvog poluvremena i na pauzu otišla sa 13 poena prednosti.

U drugom delu meča, gosti su veoma iskusno čuvali prednost, koristili svaku grešku i svaki "poklon" tima Dejana Radonjića.

Uspela je Zvezda u par navrata da spusti razliku na jednocifren broj, ali bi Alba preko Zusmana ili Loa nalazila rešenja u napadu i vraćala dvocifrenu razliku.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Lo sa 17, Sikma i Zusman sa po 11 i Blat sa 10 poena.

U redovima Crvene zvezde istakli su se Kuzmić sa 16, Volters sa 13, Mitrović sa 11 i Holins sa 10 poena.

Nakon pet odigranih utakmica u ovogodišnjem izdanju Evrolige, Crvena zvezda i Alba imaju učinak od dve pobede i tri poraza.

U narednom kolu srpska ekipa gostuje kod Monaka 26. oktobra, dok Alba istog dana igra u Grčkoj protiv Olimpijakosa.

Radonjić: Presudile su naše greške u oba pravca

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa pravila mnogo grešaka u oba pravca tokom meča sa Albom i da u Evroligi nema lakih utakmica.

"Oni su od početka uspeli da igraju i da grade rezultat. Mi sa mnogo grešaka u oba pravca nismo uspeli da dođemo do dobrog ritma, i da kroz neki bolji ritam, i bolji napad dođemo do bolje situacije tokom meča", rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

Radonjić je dodao i da je pre meča pričao da je potrebna koncentracija, ali i da su u utakmicu ušli sa dodatnim problemima (plejmejker Nikola Ivanović nije igrao zbog bolesti).

"Alba ima i talenta i iskustva, godinama igraju u jednom sistemu, koji je dosta jasan, i nije ni čudo što postižu tako dobre rezultate", rekao je on.

Trener crveno-belih ocenio je da je želja kod igrača za preokretom postojala, ali da je iz te želje dolazilo do grešaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zvezda dočekuje Albu za povratak u Top 8

Izvor: B92, 22.Okt.2021

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 sati dočekuju berlinsku Albu u petom kolu Evrolige u hali "Aleksandar Nikolić"...Strateg crveno-belih Dejan Radonjić istakao je da se gostima ne sme dozvoliti da nametnu ritam..."Na nama je do dobrom igrom dođemo do kontrole kvaliteta njihove igre i da im...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.