Tehničke, faulovi, tenzija – Zvezda ipak prejaka za Megu

Izvor: B92, 02.Jun.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tehničke, faulovi, tenzija – Zvezda ipak prejaka za Megu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege Bemaks rezultatom 83:72 u prvoj utakmici doigravanja Košarkaške lige Srbije i poveli sa 1-0 u seriji.

Mega je znatno bolje počela utakmicu, uspeli su da postignu pet poena u prva dva poseda, da bi Stefan Fundić iskoristio nepažnju Zvezdine odbrane i lako okrenuvši Fajea postiže poene uz faul, na šta je Tomić odgovorio tajm autom.

Malo su se crveno-beli konsolidovali posle ovog tajm auta, počeli su da pogađaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je njihova igra ipak bila malo konfuzna, pogotovo se to videlo u situaciji kada je Bili Beron uzeo dva teška šuta, umalo i izgubio loptu, pa pogodio trojku iz ćoška.

Posle toga smo imali jedan sušni period na utakmici, koji je Mega prekinula poenima iz kontra napada i to su bili deveti poeni Mege na nepostavljenu odbranu.

Uspela je Zvezda preko Riversa i Ristića da smanji razliku na pet poena i tim rezultatom se ušlo u drugi desetominutni period.

Gosti su delovali izuzetno samouvereno što se može primetiti i po rezultatu. Još od starta utakmice su stekli pet poena prednosti i od tada su održavalu veliku prednost.

Dušan Ristić se požalio na povredu, a u nastavku akcije je Goga Bitadze dobio lotpu "na centrali" i jednim "Tomahavk" zakucavanjem počastio odbranu Zvezde. Bunio se Milan Tomić i dobio tehničku grešku, pa je Mega prvi put došla do dvocifrene prednosti.

Zvezda se odlično snašla u ovim momentima, napravila seriju 9-1 i limitirala Megu na samo jedan poen za tri minuta košarke i taj jedan je došao posle tehničke greške koju je zaradio trener Milan Tomić.

Tenzije su dodatno porasle do kraja poluvremena, pošto su tehničkom kažnjeni Branko Lazić i Mohamed Faje zbog preteranih reakcija na dosuđene lične greške i na poluvreme se otišlo sa minimalnom prednošću Mege 40:38.

Treći kvartal je bio prilično ujednačen, a Zvezda ga je dobila sa tri poena razlike što je značilo da u poslednjih deset minuta košarke ulaze sa pozitivnim rezultatom.

Tokom finalnog kvartala videli smo dominaciju izabranika Milana Tomića. Ubacili su 25 poena Megi, a dozvolili im svega 15. Na negativan rezultat po Megu početkom četvrte četvrtine stigla je i peta lična greška za Stefana Fundića.

Potom je usledila sjajna sekvenca Kej Sija Riversa koja je dodatno odvojila Zvezdu od Mege i mnogi navijači su već tada pomislili da je utakmica gotova i da će se samo videti kojim rezultatom će ista biti završena.

Ipak je Mega uspela da pruži kakav-takav otpor, trojka Luke Ašćerića ispraćena je atraktivnim zakucavanjem Dalibora Ilića, kao i "ali up" polaganjem Goge Bitadzea uz ličnu grešku.

Na kraju, Zvezda je uspela da iskoristi prednost domaćeg terena i da slavi rezultatom 83:72, ali će navijači Zvezde ipak malo brinuti jer se strahuje da su Dušan Ristić i Branko Lazić doživeli povrede.

Najefikasniji pojedinci na susretu bili su Bili Beron sa 24, odnosno Luka Ašćerić sa 20 postignutih poena.

Utakmicu između Crvene zvezde i Mege Bemaks možete pratiti UŽIVO na našem LIVE BLOGU.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.