TUGA NA MARAKANI: Preminuo Zoran Mijović, legendarni blagajnik Crvene zvezde

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2021, 08:59

TUGA NA MARAKANI: Preminuo Zoran Mijović, legendarni blagajnik Crvene zvezde

Ostavio dubok trag u klubu iz Ljutice Bogdana.

Legendarni blagajnik FK Crvena zvezda Zoran Mijović preminuo je u sredu, 1. decembra, u 70. godini posle teške bolesti.

Mijović je ceo radni vek proveo u klubu iz Ljutice Bogdana, a radio je u Zvezdi i tokom najslavnijih dana, kada su osvojeni Kup evropskih šampiona i Interkontninentalni kup 1991. godine.

Bio je svedok najvećih pobeda Crvene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zvezde u klupskoj istoriji, a marljivo je radio, neretko, “od jutra do sutra” kada se za utakmice grozničavo tražila “karta više”.

Koliku ulogu je Zoran Mijović imao u Crvenoj zvezdi najbolje oslikavaju reči predsednika kluba Svetozara Mijailovića na godišnjicu osvajanja Kupa evropskih šampiona u maju 2020. godine.

Šestoro zaposlenih u Crvenoj zvezdi 1991. imali su svoje dužnosti u klubu i maja 2020. godine. Uz predsednika Mijailovića tu je bio njegov savetnik, legendarni Dragan Džajić i ekonom Stojan Stole Milanović.

- Tu su još direktor stadiona Miki Ćorović, blagajnik Zoran Mijović i tehnički sekretar Lana Stojanović. Nije nas tada bilo mnogo zaposlenih u klubu – podsetio je u maju 2020. godine Mijailović na saradnike koji su imali značajnu ulogu u funkcionisanju evropskog i svetskog šampiona.

Posle odlaska Zorana Mijovića u penziju funkciju blagajnika kluba iz Ljutice Bogdana preuzeo je njegov sin Igor Mijović.

Datum i mesto sahrane Zorana Mijovića biće naknadno saopšteni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

IN MEMORIAM: Zoran Mijović

Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2021

Legendarni blagajnik Crvene zvezde preminuo u 70. godini..Tužna vest sa Marakane. Višedecenijski blagajnik Crvene zvezde Zoran Mijović, preminuo je u 70. godini...Čovek koji je od 1981. godine bio deo Crvene zvezde, prisustvovao onim najlepšim, ali i najtežim trenucima umro je posle borbe sa teškom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.