TIFO NAJAVA 18. KOLA: Delije, Firmaši i Đavoli slave, Grobari u Kragujevcu

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Mar.2014, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TIFO NAJAVA 18. KOLA: Delije, Firmaši i Đavoli slave, Grobari u Kragujevcu

Zahuktava se bitka Crvene zvezde i Partizana za titulu, ali i Delija i Grobara u navijačkim parolama. Na poruku fanova crveno-belih da određeni gradovi ili delovi grada „čekaju titulu“, stigao je ekspresan odgovor, sa nastavkom „ne da titulu“.
Ipak, ovoga puta ćemo početi sa Firmom, navijači Vojvodine. Ekipa iz Novog Sada slavi redak jubilej, 100 godina od osnivanja kluba, a u četvrtak uveče je „gorela“ Petrovaradinska tvrđava.
Zapalile su pristalice >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Vojvodine u tu čast stotinu baknji, a prizor je zaista bio izvanredan, čestitke su stizale i od protivničkih navijačkih grupa, što je u Srbiji zaista retkost.

Vojvodina u nedelju igra u Subotici protiv Spartaka, Firma će imati priliku da jubilej proslavi na ne tako udaljenom gostovanju. Na ispitu će biti i domaći navijači, popularni Marinci.
Delije i Grobari su na košarkaškim mečevima pozvali na fudbalski stadion, pa je tokom susreta između Crvene zvezde i Lujetuvos Ritasa istaknut transparent „69. rođendan naše Crvene zvezde, Marakana čeka titulu, svi na stadion!“.
Dan kasnije u Areni su igrali Partizan i Bajern, a Grobari su istakli transparent na kojem je kratko i jasno pisalo „Svi u Kragujevac, 8. 3.“. Krajem novembra prošle godine, na duelu košarkaških timova u hali „Jezero“, viđen je lep gest.
Minutom ćutanja je odata poslednja pošta tragično preminulom Dušanu Todoroviću (18), navijaču Radničkog, koji je preminuo kad mu je pozlilo na meču Jelen Superlige između Javora i Radničkog u Ivanjici.
Navijači Partizana istakli su tada transparent posvećen Todoroviću, čime su izazvali aplauz svih u hali. Od tog trenutka, pa do početka meča, iz grla navijača oba tima orilo se gromoglasno „Todorović Dušan“.
U slavljeničkom raspoloženju će biti i Crveni đavoli. Naime, oni će tokom duela protiv Partizana proslaviti 25 godina postojanja. Navijačka grupa u Kragujevcu osnovana je 9. marta 1989. godine, a protiv crno-belih slavi četvrt veka postojanja.
Novi Pazar će ugostiti Slobodu, i to posle skandala koji se dogodio u ovom gradu. Naime, navijači domačih su pred početak treninga, ušli su u svlačionice i pretećim tonom jasno stavili do znanja ljubimcima da moraju da pobede Slobodu Point „ili im se u suprotnom ne piše dobro“. To svakako neće mnogo zanimati Fridom fajterse…
U duelu starih poznanika, Radnički će u Nišu ugostiti Rad, a Junajted Forsi će gostovati Meraklijama. Navijali domaćih su sjajni ove godine, njihov stadion je jedan od najposećenijih, logično i sa najboljom atmosferom.
Forsi kao i uvek kao glavni adut nemaju brojnost, ali nemnja sumnje da će uraditi sve što je do njih i na najdaljem domaćem gostovanju za navijačke grupe iz Beograda.
Voždovac od ove sezone igra na novom stadionu, na krovu Tržnog centra u tom delu grada, a popularni Invalidi našli su svoje novo mesto na tribini. U goste im dolazi Javor, ekipa bez vatrenih navijača.
Kad već to pominjemo, sa Tifo stanovišta, najnebitniji duel igraće se u Pećincima, gde će Donji Srem ugostiti Jagodinu. Domaći takođe nemaju prave navijače, a gosti se pojavljuju s vremena na vreme.
U prošlom kolu su ugostili Crvenu zvezdu, a među 8.000 navijača bilo je i možda 30-40 sa obeležjima Jagodine.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.