TAJKUNI KONTROLISALI POLICIJU: Veljović uhapsio Džajića po naređenju Miškovića!

Izvor: Kurir, 05.Sep.2013, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAJKUNI KONTROLISALI POLICIJU: Veljović uhapsio Džajića po naređenju Miškovića!

Direktor policije Milorad Veljović naredio da se uhapsi predsednik FK Crvena zvezda Dragan Džajić jer se suprotstavio ideji da vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković preuzme klub

BEOGRAD - Ko je upravljao srpskom policijom?

Direktor policije Milorad Veljović je 2006. godine, direktno po nalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tajkuna Miroslava Miškovića, vlasnika „Delta holdinga“, uhapsio sadašnjeg predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića, saznaje Kurir od odlično obaveštenog izvora iz MUP Srbije!

Nepristojna ponuda

- To u obaveštajnim i policijskim krugovima nije ni tajna. Svi to znaju, ali niko ne sme ništa da preduzme jer je Veljović bio direktor policije, što je i sada - priča naš izvor i otkriva zbog čega je hapšen proslavljeni srpski sportista:

- Još 2004. godine, kad je Džajić još bio predsednik Zvezde, stigla mu je nepristojna ponuda od Miroslava Miškovića da pusti da njegov sin Marko uđe u upravu kluba i da ga vodi, a da će on zauzvrat doneti novac. Džajić je hteo da pristane da sin tajkuna bude deo uprave, ali nikako da se pita za funkcionisanje kluba. U prevodu, on je tu ponudu odbio, pa je ubrzo, u oktobru 2004. godine, pod pretnjama i pritiskom podneo ostavku, da bi njegovu fotelju nasledio Dragan Stojković Piksi, s kojim je u klub došao i Marko Mišković. Međutim, to tajkunu nije bilo dovoljno, pa je tražio od policije da uđe u klub i pronađe bilo šta o bivšem predsedniku Zvezde i da ga, naravno, uhapsi. Veljović je poslao svoju ekipu, a ostalo već svi znaju, da su ga 2006. godine hapsili pred kamerama kao najvećeg kriminalca u Srbiji.

Veljovićev kum

Da li je koincidencija, pita se naš izvor, ali u upravi Zvezde u Džajićevo vreme sedeo je i vlasnik „Gemaksa“ Đorđo Antelj, koji je, takođe, uhapšen kao član „stečajne mafije“, i to nedugo posle privođenja aktuelnog predsednika Zvezde, januara 2007. I iza tog hapšenja, kako se pisalo, stajao je vlasnik „Delta holdinga“, a razlog je verovatno bilo to što je vlasnik „Gemaksa“ prekinuo radove za koje ga je Mišković angažovao, pošto mu nije plaćeno.

- Treba proveriti koju je ulogu u FK Zvezda tada imao Miki Antonijević, inače kum direktora policije Milorada Veljovića, da li je bio operativna veza između tajkuna i policije - pita se naš izvor.

Mišković ga je uhapsio zbog zemljišta

Dana Drašković, prijateljica Dragana Džajića, i dalje smatra da je biznismen Miroslav Mišković kriv za njegovo hapšenje, i to zbog jasnih, finansijskih ciljeva.

- Bilo je očigledno da je Dragan Džajić uhapšen zbog Miškovića, jer je odmah potom njegov sin preuzeo Crvenu zvezdu. To je bila jasna namera da bi uzeli zemljište i gradili luksuzne vile, a čini mi se da su za to dobili i urbanistički plan koji je usvojen ili predložen. Dakle, to je bio očigledan finansijski cilj tajkuna Miškovića - rekla je Draškovićeva.

Sumnjamo, ali nemamo dokaze

Džajićev advokat Milan Vujin, na pitanje da li je njegov klijent bio uhapšen zbog Miroslava Miškovića, kaže:

- Ne možemo tako da kažemo. Iako sumnjamo na neke stvari, nemamo i dokaze za to. Ipak, činjenica je da je Džajić na čudan način uhapšen, i to sramno. Postojao je interes da se on uhapsi, i to pod izgovorom da niko nije zaštićen, iako nisu našli nijedan dokaz - rekao je Vujin.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

KURIR: Veljović uhapsio Džajića po Miškovićevom naređenju

Izvor: GdeInvestirati.com, 06.Sep.2013, 01:38

BEOGRAD - Direktor policije Milorad Veljović naredio da se uhapsi predsednik FK Crvena zvezda Dragan Džajić jer se suprotstavio ideji da vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković preuzme klub, navodi Kurir. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.