Sve u 16 sa Kosanovićem: FK Crvena zvezda 2019-20, SAD!

Izvor: Mondo, 08.Jul.2019, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve u 16 sa Kosanovićem: FK Crvena zvezda 2019-20, SAD!

Realno, niko nije i neće skandirati imena Keiroša, Klarka, Burgosa, Farije, Estiartea, ali bi vam Ferguson, Murinjo, Simeone, Gvardiola, pa i Milojević, bez problema priznali istu stvar.

Vladan Milojević nije izabrao Milana Kosanovića za asistenta kada je pre nešto više od dve godine prihvatio poziv da se vrati u Srbiju, odnosno Crvenu zvezdu.

Sudeći prema odnosu koji su brzo izgradili, a najviše rezultatima koji su usledili, teško da bi i sam izabrao boljeg.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Zapravo, jedan od napriznatijih stručnjaka u redu sa mladim fudbalerima u regionu i član tima koji je 2015. na Novom Zelandu postao šampion sveta, trebalo je da primi prvu mesečnu zaradu po dolasku u Beograd u vreme kada je tandem Zvezdan Terzić/Mitar Mrkela predstavio javnosti naslednika Miodraga Božovića.

Posle sat i kusur razgovora o fudbalu sa rečitim Novosađaninom, koji je pravo iz Mondo studija produžio u Litvaniju u kojoj će otprilike za 24 časa biti odigrana prva utakmica crveno-belih u sezoni 2019-20, bolje sam razumeo zbog čega se neke stvari događaju u Ljutice Bogdana, a neke ne.

SVE U 16 SA NOVAKOVIĆEM: ODLAZE "ČISTOG OBRAZA", 0:5 i 1:10 OSTAJU...

Pročitajte Kosanovićev novogodišnji intervju sa našim novinarom Milutinom Vujičićem.

U profesionalnom sportu glavni trener preuzima gotovo svu odgovornost za neuspeh, ali u isto vreme najuspešnijima pripada gotovo sva slava i popularnost. Nijedno nije u srazmeri sa količinom posla, energije i emocija koje u neuspeh i uspeh unesu i njihovi asistenti, bliži ili dalji saradnici, partneri, doušnici, savetnici, pa i konkurenti.

Realno, niko nije i neće skandirati imena Karlosa Keiroša, Stiva Klarka, Hermana Burgosa, Ruija Farije, Manuela Estiartea, pa tako nije ni Kosanovićevo posle trijumfa "orlića" na FIFA svetskom prvenstvu ili povratka Crvene zvezde na UEFA pozornicu, ali bi vam i Aleks Ferguson i Žoze Murinjo i Dijego Simeone i Pep Gvardiola i Vladan Milojević sa zadovoljstvom priznali da nijedan od njihovih uspeha ne bi bio moguć da su morali sve sami.

SVE U 16 SA ĐURĐEVIĆEM: ŠTO BI ME ZVALI SADA, AKO NISU ONDA?

Kosanović mi je ispričao kako je u Zvezdu došao mesec dana pre aktuelnog šefa, ko je za to bio zaslužan, kako se njihov profesionalni odnos razvio u prijateljstvo, kakav je Milojević privatno, zbog čega je, suprotno prosečnom treneru, odlučio da i posle dve uspešne sezone proba da uradi još više u trećoj, ali tek nakon što smo "prečešljali" mnoge aktuelne teme.

Crvena zvezda sezonu 2019-20 počinje u utorak uveče protiv starog rivala, znajući da će u narednoj rundi ponovo putovati na sever, a kada sam primetio da gost 23. epizode podkasta Sve u 16 ne pominje nikakve kvalifikacije, već samo Ligu šampiona, dobio sam zanimljiv odgovor...

SVE U 16 O FUDBALSKIM TRANSFERIMA: NEKO U REALU, NEKO...

Pričali smo o tome zbog čega je El Fardu Ben poseban među strancima, sve što Kafu nije, kakva uloga očekuje Mirka Ivanića i mogu li u isto vreme sa uspehom na terenu da budu i Ben i Ivanić i Marko Marin, kako je protekao rastanak sa njegovim mezimcem Dejanom Joveljićem , zašto je utakmica sa Krasnodarom i dalje posebna za svakoga u klubu, kakav je pre i posle tog meča bio Gelor Kanga, a sagovornikovo iskustvo u radu sa mladima u FSS i Vojvodini iskoristio sam i za priču o temama koje prevazilaze klupske okvire.

Šta Kosanović misli o brojnim promenama sistema takmičenja i licenciranja igrača u Superligi, kako je ista generacija bila šampion sveta i bruka Evrope, gde grešimo u radu i vaspitavanju fudbalera i šta se može naučiti iz uspeha drugih ekipnih sportova...

Sasvim dovoljno povoda da poslušate...

...ili pogledate sa razlogom jedan od najdužih razgovora u srcu šesnaesterca.



Izvor: Youtube/MONDO PORTAL

Zapratite #Sveu16 podcast na YouTube ili SoundCloud kanalu, tamo vas čekaju stare epizode i novi gosti.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.