Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 22:12

Stankovića frustriraju neiskorišćene šanse: Najteže su utakmice posle Evrope

Strateg Crvene zvezde zadovoljan pobedom protiv Nišlija (1:0), ali ne i efikasnošću

Crvena zvezda uspela je da inicijatiivu i dominantnu igru protiv Radničkog pretoči u pobedu. Uprkos brojnim neiskorišćenim šancama crveno-beli su preko El Fardu Bena ipak uspeli da nađu rupu u bedemu Nišlija i da posle remija u Danskoj, nastave da nižu bodove u uperligaškoj trci. Desetom pobedom u prvenstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << crveno-beli su održali korak u odnosu na Partizan koji ima pet bodova prednosti i utakmicu više, a Dejan Stanković sumirao je utiske posle osvojena nova tri boda.

"Meč je izgledao tako da jednostavno moraš da daš golove kada stvoriš toliko šansi i toliko puta šutneš na gol, ali u takmica posle Evrope je najteža, jer se potrošimo i fizički i emotivno. Rekao sam i na konferenciji pred meč da možda neće biti lepo, ali tri boda su tri boda. Moglo je bolje, barem ispred gola, jednostavno moramo da rešavamo te situacije, jer to su gol lopte koje moraju tamo i da završe", kazao je Stanković.

Naglasio je strateg crveno-belih da bi posao bio znatno lakši da su njegovi izabranici iskoristili neku od ranijih šansi i na vreme slomili otpor rivala.

"Utakmica ima drugačiji tok kada iz tri šanse postigneš dva pogotka, ali radićemo i nema posustajanja. Nisam zabrinut, ali postoji mala frustracija da od toliko šansi ne postignemo mnogo golova. Žao mi je zbog momaka, potrošili su se da stvore prilike, kao i u oduzuimanju lopti i napadanju na postavljenu odbranu. Svi hoće da se nadigravaju, ali to je relativna stvar, jer imaš blok ispred sebe i to dobar. Treba te šanse da iskoristiš. Hvala navijačima, jer su tokom svih 90 minuta bili igrači utakmice. Sjajna podrška, hvala im na tome, idemo dalje", zaključio je Stanković.

Šampiona Srbije novi izazov očekuje već u sredu u Surdulici, a utakmica protiv Radnika prvo je od dva gostovanja crveno-belih u narednoj nedelji pošto će potom, za vikend odmeriti snage sa Radničkim 1923 u Kragujevcu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.