Izvor: Politika, 15.Nov.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković se oprostio od dresa Crvene zvezde

BEOGRAD – Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković oprostio se danas na stadionu Crvene zvezde od igranja fudbala.

Stanković (36) ušao je u igru u 38. minutu u dresu Zvezde na prijateljskoj utakmici protiv Udinezea, italijanskof kluba gde radi kao pomoćni trener, i igrao do kraja prvog poluvremena.

Pozdravilo ga je 15.000 navijača Zvezde i četvorica navijača Udinezea koji su bili u posebnom prostoru između istočne i južne tribine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Navijači crveno-belih su ga pozdravili i transparentom na severnoj tribini: „Deki, Zvezda te zove i čeka na tebe!”.

Stankoviću su poklone na poluvremenu uručili predsednik Skupštine kluba Svetozar Mijailović i predstavnici navijača.

„Šta da vam kažem, sem jedno veliko hvala”, rekao je Stanković navijačima koji su gromglasno skandirali: „Delije, delije, 'ajmo svi u glas: Stanković Dejan jedan je od nas”.

„Ovom feštom večeras sam stavio tačku na svoj dečački san. Zatvorio sam krug jedne fenomenalne karijere, ali s vama je sve drugačije, vi ste čudo, mnogo vas volim!”, poručio je Stanković navijačima.

Stanković je karijeru počeo upravo u Crvenoj zvezdi, iz koje je 1998. otišao u Lacio, a odatle u Inter, gde je 2013. godine završio karijeru profesionalnog fudbalera.

Taj univerzalni vezista, koga su treneri koristili na svim pozicijama u veznom redu, odigrao je 96 zvaničnih utakmica za Zvezdu, 205 za Lacio i 321 za Inter.

Tokom klupske karijere jednom je bio šampion Jugoslavije sa Zvezdom, jednom je osvojio Seriju A sa Laciom, dok je pet puta dolazio do titule u italijanskom prvenstvu sa Interom s kojim je podigao i pehar Lige šampiona.

Stanković se od reprezentacije oprostio oktobra prošle godine, kada je na prijateljskom susretu protiv Japana u Novom Sadu zabeležio 103. nastup za nacionalni tim, čime je postao rekorder Srbije.

Kako je tada rekao, želeo bi da se od fudbala oprosti na stadionu Zvezde, što mu se i ostvarilo.

Stanković je nastupao za reprezentacije SR Jugoslavije, zatim državne zajednice Srbije i Crne Gore, a potom Republike Srbije. Učestvovao je na tri svetska i jednom evropskom šampionatu, ali nije zabeležio nijedan značajan rezultat sa nacionalnim timom.

Stanković: Pre ili kasnije vratiću se u Zvezdu

BEOGRAD – Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković rekao je danas da će se jednom vratiti u Crvenu zvezdu, ali pošto „ispeče” trenerski zanat.

„Pre ili kasnije ću doći u Crvenu zvezdu, ali moram da ispečem zanat. Mnogo je to ozbiljan posao i mnogo treba da se radi i da se uči”, rekao je Stanković za TV-kanal Arena sport.

Stanković se danas oprostio od igranja fudbala. On je ušao u igru u 38. minutu u dresu Zvezde na prijateljskoj utakmici protiv Udinezea, italijanskom klubu u kojem radi kao pomoćni trener, i igrao je do kraja prvog poluvremena.

„Zahvaljujem se svima što su mi omogućili da sa ovih deset minuta stavim tačku na dečački san, na jednu lepu karijeru. Mnogo je lepo završiti je ovde gde sam i počeo, na Marakani, u crveno-belom dresu. Hvala Delijama, hvala Zvezdi, hvala i Udinezeu što su mi dali šansu da se ovako oprostim”, kazao je Stanković.

Stanković je karijeru počeo upravo u Crvenoj zvezdi, iz koje je 1998. otišao u Lacio, a odatle u Inter, gde je 2013. godine završio karijeru profesionalnog fudbalera.

Beta

objavljeno: 15.11.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

DEJAN STANKOVIĆ: Još je rano da budem selektor Srbije!

Izvor: HotSport.rs, 15.Nov.2014

Živa legenda srpskog fudbala Dejan Stanković danas se i zvanično na Marakani oprostio od dresa Crvene zvezde na meču protiv Udinezea, a na pitanje novinara da li će na klupi reprezentacije Srbije zameniti Dika Advokata rekao je da je za to još rano.. . – Priču oko preuzimanja reprezentacije...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.