Stanković o evropskom proleću: Zvezdi pripada Liga Evrope, žao mi je Kange i prazne Marakane!

Izvor: Sportske.net, 28.Okt.2020, 16:31

Stanković o evropskom proleću: "Zvezdi pripada Liga Evrope, žao mi je Kange i prazne Marakane!"

Zvezda će sutra od 18.55 dočekati Slovan iz Libereca u drugom kolu Grupe L Lige Evropa.

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da njegova ekipa ide na tri boda protiv Slovana i da će težiti da preuzme kontrolu i bude konkretna od samog početka utakmice.

"Naravno da ćemo kao domaćin ići na pobedu. Ova utakmica nosi tri boda, mi idemo na tri boda jer znamo naš kvalitet. Poštujemo ekipu Libereca za ono što radi. Težićemo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << preuzmemo kontrolu od prvog minuta, da imamo posed, a da u njemu budemo konkretni", rekao je Stanković na konferenciji za novinare.

"Evropa je lepa za igranje. Pritisak je u svakoj utakmici. Ovo je takmičenje koje pripada Crvenoj zvezdi, koja treba da uživa. Naravno, sa ciljevima i imperativima pobede. Naš cilj je da prezimimo u Evropi i sve ćemo uraditi da tako bude. Fudbal je čudna igra, pobednik se ne zna unapred, ali ćemo sve uraditi da prevagne na našu stranu", naveo je Stanković.

"Crveno-beli" su u prvom kolu izgubili od Hofenhajma u Nemačkoj sa 2:0, dok je Slovan rezultatom 1:0 u Liberecu pobedio belgijski Gent.

"Iako je veoma zgusnut raspored i paklen ritam utakmica, imali smo vremena da se odmorimo, skupimo, namestimo utakmicu, jer znamo protiv koga igramo. Slovan je mnogo, mnogo disciplinovana ekipa. Ne želi da uživa u lepoti igre. Veoma su direktni. Fizički veoma zdrava ekipa, spremni su. Njih ne remeti ništa, da li je peti minut, 17. ili 75, uvek igraju isto", kazao je Stanković.

Zvezda će biti bez Gelora Kange.

"Kanga nam mnogo nedostaje, to je iskusan igrač, od koga mnogo zavisi u našoj igri. Mnogo mi je žao zbog toga što neće moći da igra. Mnogo dobro bi nam došao, on je neko ko je jak na lopti, ima viziju igre, šut sa distance, gol loptu... Žao mi je što je tako, ali čekam ga koliko već u nedelju i sledeći četvrtak, da bude jedan od nosilaca igre", rekao je Stanković.

On je naveo da mu je mnogo žao zbog toga što na stadionu "Rajko Mitić" neće biti publike.

"Mnogo mi je žao zbog toga što se polako navikavamo na ovakav ambijent, koji nije normalan za fudbal. Videti praznu  je velika šteta za sve. Ali, šta je, tu je. Podršku osećamo, energiju imamo. U ovakvom ambijentu je dosta, da ne kažem tužno igrati. Poznavajući Marakanu i šta može da nam donese, meni je žao. Ipak, 55.000 ljudi na Marakani oboji svet, a ne jednu utakmicu", istakao je trener Crvene zvezde.

Stanković je istakao da se njegovi fudbaleri, posle remija bez golova sa Javorom u poslednjoj utakmici u Super ligi, energetski sasvim dobro.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanković o tužnoj slici, ambicijama u LE i šta pripada Zvezdi VIDEO

Izvor: B92, 28.Okt.2020

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izneo je utiske pred meč protiv Slovana iz Libereca u Ligi Evrope.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.