Stanković: Navijači su naš 12. igrač

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Navijači su naš 12. igrač

Crvena zvezda u subotu od 18 časova dočekuje Vojvodinu u okviru 22. kola Superlige Srbije, što će biti prvi meč na stadionu "Rajko Mitić" u 2020. godini. Šef stručnog štaba Dejan Stanković veruje u tim, ali i u navijače za koje kaže da poslušaju srce, pogledaju grb i dođu na stadion.
Stanković se u subotu vraća na „mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uspeha", ali ovog puta u funkciji trenera i očekuje veliki broj navijača na stadionu "Rajko Mitić".

"Što se navijača tiče, oni nikad nisu zakazali, pa neće ni sad. Odgovornost je samo na nama. Oni treba da poslušaju svoja srca, da pogledaju grb koji vole i dođu na stadion. I oni koji ne dođu ili ne mogu da dođu znam da će biti svim srcem uz nas. Nema o njima šta mnogo da se priča, osim da se istakne velika zahvalnost za sve. Ovde sam više od mesec dana i prelepo mi je. Osećam podršku svih navijača Crvene zvezde i zahvalan sam im na tome. Mi ćemo sutra imati težak meč, ali igramo kod kuće, što znači da ćemo imati dvanaestog igrača. U nekim utakmicama, naš stadion ne uplaši protivnika, koliko da snagu našim fudbalerima. Verujem da ćemo "pokazati zube" sutra i da ćemo to nastaviti da radimo u svakom narednom meču", uverava Stanković.
Ni protiv Vojvodine stručni štab neće moći da računa na kompletan igrački kadar.
"Neću moći da računam na Boaćija koji je povređen, kao ni na Gajića i Tomanea koji su već neko vreme van stroja, ali će se u ponedeljak priključiti treninzima. Očekujem dobru utakmicu, borbenu, u kojoj nećemo odustati nijednog momenta tokom 90 minuta. U fazi smo stvaranja dobre igre. Još uvek smo na početku, ali mogli ste na Banovom brdu da vidite neke obrise gde polako uvodim svih 11 igrača u igru. Želim da svi igraju, da se osećaju važnim. Mislim da može da se napreduje, podmladi, da se igra lepo i da na sve to dođe pozitivan rezultat".
 
Trener Zvezde Dejan Stanković i trener Vojvodine Nenad Lalatović imaju dugu istoriju poznanstva, s obzirom da su obojica ponikli u mlađim selekcijama Crvene zvezde i to u istoj generaciji.
"Upoznali smo se kao deca. Prve korake u Zvezdi smo napravili zajedno, ali nismo imali priliku da u isto vreme budemo prvotimci. Međutim, on je bivši, ja sam sadašnji trener Crvene zvezde i sigurno da obojica znamo veličinu ovog kluba. Međutim, Lalatović je ovog puta protivnik. Poštujem njegov rad, gde god da je bio, njegove ekipe su dobro izgledale na terenu. Uvek je sa sobom vodio igrače koje poznaje i koji poznaju njegov mentalitet i stil igre. Prepoznatljiv je trener, sa puno energije i nema odustajanja kod njega."
Iako je za kolegu imao samo reči hvale, šef struke ističe da na terenu "nema popuštanja".
"Na terenu bih zaboravio i rođenog brata. Tih devedeset minuta stavljam u zagradu, a posle toga idemo dalje. Život je jedno, utakmica je drugo. Na terenu se ne poznajemo, tu znam samo za moj klub, moje igrače i moje navijače. Posle utakmice se vraćamo u normalu."
Setio se Stanković i igračkih dana kada je nastupao protiv Vojvodine.
"Bile su to lepe utakmice. Posle Partizana, to je bio drugi najvažniji meč u državi. Mnogo igrača je došlo iz Vojvodine u Zvezdu. Bile su to spektakularne utakmice, kako kad smo mi bili domaćini, tako i kad se igralo u Novom Sadu. Sutra idemo da se nadigravamo, dobro smo pripremili utakmicu. Znamo protiv koga igramo, što nam je veoma bitno. Gledamo njih, ali gledamo i nas i verujem da ćemo primeniti sve što smo vežbali tokom nedelje."
Iako je na trenerskom debiju ostvario trijumf nad Čukaričkim (2:0), kritično na tu utakmicu gleda šef stručnog štaba Crvene zvezde.
"Nemamo iskustvo u kontrolisanju utakmice. Ne možemo da budemo u maksimalnom naporu, već treba da zatvorimo utakmicu u prvom poluvremenu. U drugom delu igre smo ušli u trku s njima pri rezultatu od 2:0 za nas.  Nema potrebe za tim. Bio je težak i teren. Govorio sam igračima da stanu na loptu, da je sačuvaju, a ne da ulaze u nadtrčavanje. Mogli smo da primimo gol i uđemo u problem. Imamo mlade igrače u timu koji dobro rade, ali uvek treba da koriste glavu i znaju čiji dres nose. Kad si na terenu, niko te ne pita koliko imaš godina. Ipak, rano je da zaključujemo stvari. Pozitivno je što smo Čukaričkom oduzeli ono što najbolje radi - duge lopte i presing. Znamo kako Vojvodina igra i gledaćemo da i njih u potpunosti neutrališemo."
Uprkos promašenom jedanaestercu na Banovom brdu, El Fardu Ben uživa bezrezervnu podršku od Dejana Stankovića, naglasivši da on ne pravi razliku između domaćih i stranih fudbalera.
"Moja ekipa je skup vrhunskih momaka i zaista ne gledam ko je odakle. Svi smo jedno. Kao igrač, odrastao sam u svlačionicama sa fudbalerima koji su raznih nacionalnosti i nikad se nisam osećao kao stranac. Siguran sam da se nijedan stranac oseća tako, jer oni su deo  Srbije, Crvene zvezde i moje svlačionice. Što se Bena tiče, videćemo ko će šutirati naredni penal. Nemam dilemu oko njegovih slobodnjaka, siguran sam da će biti precizan kad se to bude najmanje očekivalo ili kada bude bilo najpotrebnije", zaključio je Stanković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanković o susretu sa starim prijateljem: "Na terenu bih zaboravio i rođenog brata!"

Izvor: Sportske.net, 21.Feb.2020

Strateg šampiona Srbije se osvrnuo i na neke negativne aspekte igre svog tima na Banovom brdu...Crvena zvezda će u subotu od 18 časova dočekati Vojvodinu u okviru 22. kola Superlige Srbije...Šef stručnog štaba domaće ekipe Dejan Stanković veruje u svoj tim, ali i navijače za koje se nada da...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.