Stanković: Hoćemo opet da pišemo istoriju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2021, 06:55

Stanković: Hoćemo opet da pišemo istoriju

Igramo kod kuće, pred našom publikom, na našem stadionu, imamo mogućnost da obezbedimo proleće u Evropi. Verujem da to možemo, znam koga imam na raspolaganju i verujem da svi zajedno možemo da ispišemo nove stranice istorije, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči utakmice protiv Mitjilanda u Ligi Evrope.

"Svaka utakmica nosi svoje, gledaćemo da je "predvidimo", pripremimo do sitnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << detalja. Čeka nas jedna brza ekipa, videćemo na terenu, grupa je ta koja dobija. Očekujem sličnu utakmicu kao u Danskoj, s tim da je Marakana tas koji može da prevagne na našu stranu", izjavio je Stanković na konferenciji za medije.

Zvezdin trener dodao je da neće biti kalkulisanja.

"Nama je proleće u Evropi cilj, ne bih se previše bavio matematikom, sve dok nam nije potrebna. Na našem stadionu uvek idemo na pobedu", istakao je Stanković i naglasio da je zadovoljan zdravstvenim biltenom i da su svi igrači na raspolaganju.

Najbolji Zvezdin fudbaler Aleksandar Katai istakao je da će ekipa učiniti sve da ostvari cilj.

"Uvek idemo na pobedu, nema kalkulacija i daćemo maksimum da pobedimo i ispišemo istoriju. Tim je u prvom planu, nebitno je ko će u nekom momentu dati više", rekao je Katai, koji ima priliku da se i na 10. uzastopnom meču upiše u strelce.

Zvezda među 10 neporaženih - protiv Mitjilanda za proleće

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak dočekuju Mitjiland u Ligi Evrope sa željom da novom pobedom izbore plasman dalje i obezbede još jedno evropsko proleće.

Zvezda je trenutno jedan od 10 klubova u Ligi Evrope koji nije poražen - dve pobede i jedan remi.

U toj grupi još su Betis, Ajntraht, Galatasaraj, Bajer Leverkuzen, Lion, Marselj, Monako, Sosijedad i Vest Hem.

Utakmica između Crvene zvezde i Mitjilanda igra se u četvrtak od 21 sat.

Danci se plaše "Marakane": Dobrodošli u pakao

Crvena zvezda u četvrtak čeka Mitjilend u Ligi Evrope, a Danci su već u strahu od atmosfere na stadionu "Rajko Mitić".

U tekstu na klupskom sajtu, u Mitjilendu gostovanje u Beogradu opisuju kao jednu od najozloglašenijih utakmica u Evrope, ali se i pored toga iščekuju da osete novo iskustvo.

"Dobrodošli u pakao", reči su koje mogu da se pročitaju pre nego što se izađe na travu beogradske "Marakane", što se odnosi na strastvenu navijačku kulturu kluba iz Beograda, pišu Danci.

Iskustvo iz Beograda, istina omladinske Lige šampiona pre skoro dve godine, ima fudbaler Mitjilenda Mads Hansen.

"To je bila verovatno najluđa utakmica koja sam igrao. Stadion je bio na krovu tržnog centra, bio je poseban, a na tribinama je bilo mnogo ljudi", rekao je Hadsen.

"Bilo je na stotine tvrdokornih navijača Crvene zvezde koji su pravili divlju atmosferu. Pevali su ceo meč, ali su na kraju bacali ključeve, upaljače, novčiće... Mogao si da osetiš da si im na putu".

Sada će atmosfera biti još uzavrelija na stadionu od preko 50.000 mesta, svestan je toga Hadsen.

"Moraš na to da se prioremiš. Inače ćeš doživeti šok kada kročiš na stadion. Fudbal jeste najvažniji, ali moraš da gledaš i spoljne faktore", dodao je.

Danci su opisivali istoriju Crvene zvezde, nazvavši ga "narodnim timom" i da ima neverovatnu popularnost i najveću bazu navijača u Srbiji.

Mitjilend se dotakao i Partizana, pišući da je to bio klub vrha sistema i da se i dan danas vode "ubitačni" sukobi "večitih" rivala.

Utakmica 4. kola Lige Evrope između Crvene zvezde i Mitjilenda zakazana je za četvrtak sa početkom u 21 sat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.