Staje li Zvezda na kraj Jasikevičusovom startu iz snova?

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 10:48

Staje li Zvezda na kraj Jasikevičusovom startu iz snova?

Košarkaši Crvene zvezde prvi dan Nove Godine počeli su putovanjem za Istanbul, a već drugog ih očekuje utakmica 18.kola Evrolige sa Fenerbahčeom.

Crveno beli su u Tursku doputovali u ponedeljak oko 13 časova, a tokom večeri su odradili i trening pred meč koji je na programu od 18.45 časova drugog dana 2024. u “Ulker Sports Areni”.

Za ovu utakmicu trener Janis Sferopulos biće u mogućnosti da računa na Topića i Gilespija,a naredni rival je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim koji je od dolaska Šarunasa Jasikevičusa zabeležio 6 uzastopnih pobeda u oba takmičenja (EL i Turskoj ligi).

Igramo protiv tima koji je promenio trenera. Rade neke stvari drugačije i čeka nas potpuno drugačija utakmica u odnosu na onu koju smo odigrali u prvom delu sezone. Moramo da budemo skocentrisani u odbrani kako bi zaustavili njihove glavne igrače. Imaju mnogo dobrih poentera, igrača koji mogu da vam naude. Što se tiče napada, moramo da čitamo te nove stvari koje rade, igramo pametno i napadamo ih na pravi način” rekao je trener Sferopulos.

Nikola Topić je u subotu odigrao prvi meč od povratka u Crvenu zvezdu:

Sigurno jedna od boljih ekipa u Evroligi. Sa smenom trenera su dobili novu energiju. Daćemo sve od sebe da se pripremimo što bolje i da probamo da damo naš maksimum, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno” rekao je Topić.

Utiske pred ovaj meč je sumirao i trener protivničkog tima.

"Njihovi bekovi stvaraju mnogo prilika za postizanje poena. Oni su jedna od najboljih ekipa u ofanzivnim skokovima u Evroligi i tim koji generalno igra čistu košarku. Moramo biti spremni za težak meč", istakao je Jasikevičus.

Crveno beli se odmah nakon utakmice u Istanbulu u sredu u jutarnjim časovima vraćaju za Beograd, a pravo sa aerodroma sledi put u Beogradsku Arenu na trening pred drugi meč duplog kola sa Partizanom koji je na programu 04.01.2024. sa početkom u 20 časova.45

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.